Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Deprimerad av att jobba
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Deprimerad av att jobba

Thread Messages in thread:

reply Re: Deprimerad av att jobba , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 05 Feb 2016 13:51
question Deprimerad av att jobba , ****** , 04 Feb 2016 22:43
 183243. To top of pageTop   Next message down
Deprimerad av att jobba
From: ******
Date: Thu, 4 Feb 2016 22:43:00 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Har precis börjat på mitt första jobb och känner redan att jag inte kommer klara av det psykiskt. Vaknar varje dag när klockan ringer med en sådan ångest att jag nästan hellre skulle dö än att gå upp. Jobbet i sig är inte det stora problemet, utan att jobba överhuvudtaget... Jag har ingen diagnos men skulle inte bli förvånad om jag har social fobi eller något liknande, för mår dåligt av nästan alla sociala situationer. Vet inte hur jag ska göra för jobba måste man ju tyvärr även fast jag verkligen verkligen skulle slippa. Känner att om jag fortsätter försöka med jobbet så kommer jag bli djupt deprimerad. Har i några år varit väldigt nere men inte sökt för det, har dock mått bättre ett tag fram tills nu. Så vad ska jag ta mig till? Sluta på mitt första jobb efter ingen tid alls?? Mår så dåligt av att jobba men vet inte vad jag ska ta mig till
 183249. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Deprimerad av att jobba (Reply to: 183243 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 5 Feb 2016 19:37:39 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Alla som kan försörja sig, ska naturligtvis göra det. Är man sjuk finns samhällets stödåtgärder. De jag känner till, som blir försörjda av samhället, har det knapert. Är du beredd att leva fattigt för att slippa arbeta?

Ta kontakt med din vårdcentral och be om en remiss till en psykiater. Kanske har du ett psykiskt tillstånd, som gör dig berättigad till samhällets stödåtgärder. Men ditt mål bör i så fall vara att bli botad och frisk, genom läkemedel och/eller psykoterapi, inte att leva vidare med samhällets stöd.

Om du inte är psykiskt sjuk behöver du arbeta, om du vill ha pengar till ditt uppehälle. Så fungerar systemet i Sverige. Andra människor vill naturligtvis inte slita ihop till dina utgifter. Första arbetet kan kännas speciellt tungt, om man är ovan vid att anstränga sig. Men många kan avancera och få mera stimulerande uppgifter i fortsättningen. Finns det möjlighet för dig att gå ner i arbetstid eller få ändrade arbetstider? Om du kan acceptera att leva spartanskt, kanske du kan arbeta deltid. Att leva på föräldrar eller en partner kan verka bekvämt, men ger dålig pension, när man blir äldre och kanske ensam.

Att ha ett arbete som man trivs med, och tycker är meningsfullt, gör det lättare att gå upp på morgonen och ge sig iväg till jobbet.
You are not logged in
Today's date: Thu, 20 Sep 2018 18:22:36 +0200
KOM 2002