Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Är jag för hård?
  Re: Är jag för hård?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Är jag för hård?

Thread Messages in thread:

reply Re: Är jag för hård? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 23 Jan 2016 19:33
question Är jag för hård? , ****** , 22 Jan 2016 13:31
 183169. To top of pageTop   Next message down
Är jag för hård?
From: ******
Date: Fri, 22 Jan 2016 13:31:32 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question

Hej Vet inte riktigt hur jag ska få med det viktigaste så att du inte ska somna...gör ett försök :/ I lite över ett år har jag varit tillsammans med en man 47 år som har en dotter på 23 år. Jag är 42 och har en dotter på 16 och en son på 13 år. Vi bor inte tillsammans men bor bara ca 500 meter från varandra :) Hans dotter bor på heltid hos sin mamma...de bor också i samma område som vi. Dottern har sen i april ätit antidepressiva och har inte speciellt många vänner...sitter oftast hemma i soffan med sin mamma och vill/orkar inte ta sig för något. Tro mig...hennes pappa har försökt med allt! Promenader...gokart...komma hem på en fika mm Hon är trött säger hon.... Hon.fick nyligen ett heltidsjobb så det känns bra för då kommer hon hemifrån och jobbet.tycker hon är roligt ;) Hennes pappa tycker att han har tappat henne då hon inte längre kommer hem till honom (händer i bland att hon kommer och äter) Hon ringer sällan... Nyligen hade de en rejäl dust då dottern hävde ur sig massa osanningar om din pappa...att han inte bryr sig om henne mm men dom redde ut det sen... Vårt stora problem nu är att dottern har en innekatt på 8 år som bor hos pappan. Jag tål inte katter och får astma om jag utsätts för katter. Ibörjan gick det bra att vi var bara hos mig...men eftersom jag inte ens kan stå innanför dörren så är detta ohållbart :( Vi får stå och prata i hans garage om jag tittar förbi honom efter jobbet tex :( Det känns ovärdigt på något sätt. Hans dotter totalvägrar att ta hem katten till sig och mamman då de redan har två katter. Hon påstår att de bara kommer att bråka. Hon vill inte och erbjuder sig inte ens att försöka :/ Hon börjar gråta krokodil tårar säger pappan så fort han tar upp detta och att katten måste flyttas. Hans föräldrar har erbjudit sig att ta katten men dottern vägrar det också...inga förslag godtar hon...han ska bo där han bor. Hon har INGEN som helst empati att Vi mår dåligt över detta och att det tär på vår relation. Pappan vill nu inte flytta på katten då han är livrädd att mista dottern helt och hållet. Det har nu gått snart fyra månader sedan vi tog upp detta med dottern och INGENTING har hänt. Dottern hat tydligen alltid styrt pappan då han är extremt snäll...hon kan få honom till det mesta. Hjälp mig/oss...behöver råd nu :( Tack // Uppgiven
 183184. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Är jag för hård? (Reply to: 183169 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 23 Jan 2016 19:33:34 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Kan ni inte träffas hemma hos dig? Det gick ju bra i början. Då får hans dotter känna att hon är viktig för sin far och har ett hem även hos honom. Vill dina barn inte att mannen ska komma hem till dig?

Hans dotter markerar att hon blir illa berörd av att ha dig i pappans hem. Hon vill inte ha dig där. Många ungdomar lider mycket vid föräldrarnas skilsmässa och avskyr att förälderns nya kärlek finns.

Kanske ser hon dig som orsaken till att hennes ungdom blev olycklig. Ungdomar behöver ett tryggt hem att växa ifrån. Föräldrarnas separation är vanligtvis smärtsam för barnen och kan hindra deras naturliga frigörelse.

Det pågår en maktkamp mellan dottern och dig. Låt henne vinna den. Dottern har lidit tillräckligt. Hon behövde en trygg familj att kunna frigöra sig ifrån. Den har hon förlorat. Ta inte ifrån henne allt. Fadern inser att han riskerar att förlora sin dotter, om han gör dig till viljes. Det skulle göra även honom olycklig. Om han är olycklig går det också ut över dig.
You are not logged in
Today's date: Sat, 22 Sep 2018 00:20:59 +0200
KOM 2002