Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Beroende av alkohol men ej alkoholist!
  Re: Beroende av alkohol men ej alkoholist!
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Beroende av alkohol men ej alkoholist!

Thread Messages in thread:

reply Re: Beroende av alkohol men ej alkoholist! , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 18 Jan 2016 19:24
question Beroende av alkohol men ej alkoholist! , ****** , 04 Jan 2016 02:35
 183045. To top of pageTop   Next message down
Beroende av alkohol men ej alkoholist!
From: ******
Date: Mon, 4 Jan 2016 02:35:18 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej! Min syster har druckit alkohol, vin o groggar, sedan hon var ca: 16 år och hon är nu över 50 år. Drickandet sker mest varje helg, vardagar när hon är ledig el börjar senare dagen efter, fester o semestrar. Hon jobbar sina pass. Min undran är hur jag kan se på henne om hon dricker mycket genom ansiktet el kroppen? Naturligtvis nekar hon sitt drickande med argument att några groggar är inte farligt o att alkohol är gott. Vi bor i olika städer o ofta ringer hon till mig sent på kvällen med problem med vanligt tal som frågar om, hittar ej ord, inga sammanhängande meningar, upprepningar m.m. Konfronterar jag henne blir hon sur o ringer inte på flera veckor. Hon är väldigt påsig i ansiktet, stora påsar under ögonen, underkanten på båda ögonen hänger som ner samt att hon har blivit supersmal om armar, hals, ben men magen är så stor att man kan tro att hon är gravid med tvillingar. Hennes man dricker också o jag anser att han är medberoende. Vid sista telefonkon. sa jag på slutet att hon lät onykter, hon sa tack o la på luren. Fick ett argt sms som jag sedan svarade på att jag finns till hands om hon vill ha hjälp. Hon har inte hört av sig på 1 vecka. Vad mer kan jag göra? Jag är så orolig över hennes drickande o bara inväntar till att hennes kropp inte orkar med mer alkohol. Häls. M
 183158. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Beroende av alkohol men ej alkoholist! (Reply to: 183045 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 19 Jan 2016 22:21:36 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Det känns ofta hopplöst för anhöriga till alkoholister. De ser att deras familjemedlem super sig fördärvad och är helt oåtkomlig för alla förnuftsargument. På motbokens tid rökte många svenskar, men de drack mycket mindre. Ransoneringen hjälpte svenskarna att hålla måttan.

Alkoholterapeuter anser att man inte kan göra så mycket, om alkoholisten inte själv vill förändras. En del av dem har gett upp kravet på att patienten ska bli helnykterist. Vissa alkoholister kan lära sig att dricka med måtta. Det finns både nya och gamla mediciner, som kan vara användbara vid behandling av alkoholism. Anhöriga kan få gå i samtalsgrupper, för att få stöd och hjälp.

Det finns alkoholister som har tänkt om, när de har blivit allvarligt sjuka eller när de har gjort bort sig offentligt genom att vara kraftigt berusade och pinsamma. Men många alkoholister upplever att det inte finns någon mening med livet utan alkohol.
You are not logged in
Today's date: Tue, 25 Sep 2018 07:20:08 +0200
KOM 2002