Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Min son tappar bort sina saker
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Min son tappar bort sina saker

Thread Messages in thread:

reply Re: Min son tappar bort sina saker , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 16 Feb 2016 15:12
question Min son tappar bort sina saker , ****** , 14 Dec 2015 08:33
 183013. To top of pageTop   Next message down
Min son tappar bort sina saker
From: ******
Date: Mon, 14 Dec 2015 08:33:46 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej, Vårt barn är 11 år gammalt och har svårt att hålla ordning på sina saker. Den senaste månaden har det försvunnit två par gymnastikskor, ett par vinterhandskar och nu ett par skidbyxor. Vi har försökt hjälpa med strategier för att hålla ordning på sakerna, t.ex. "lägg alltid sakerna direkt i väskan när du tagit av dem" "titta på hur de andra gör med sina saker" "sakerna ska antingen hänga på kroken, eller vara i väskan" Vi har också försökt prata om att sakerna har ett ekonomiskt värde, att det är "pengar" som försvinner. Det blir ganska dyrt och vi föräldrar känner oss uppgivna. Vårt barn har inga andra svårigheter som kan förklara varför han tappar bort saker, när vi pratar med honom så lyssnar han och blir ledsen över att han tappat ytterligare saker men hur går vi vidare? Hur kan vi hjälpa vårt barn att ta hand om sina saker?
 183327. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Min son tappar bort sina saker (Reply to: 183013 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 16 Feb 2016 15:12:27 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Detta är ett problem, som ni delar med många andra familjer. Märk alla saker med namn och telefonnummer. Det ökar chansen att sakerna kommer tillsätta. Om nycklar försvinner, kan man skaffa kodlås till ytterdörren. Det har vi själva gjort och det fungerar utmärkt.

Köp kläder på "second hand" för att minska utgifterna. Lova sonen nya kläder, när han har lärt sig hålla ordning på sina saker. Klistra fast en guldstjärna på ett papper varje dag han inte slarvat bort något. Utlova en belöning, när han fyllt papperet med stjärnor. Beröm honom varje dag, när han kommer hem med ägodelarna i behåll. Fråga hur han har burit sig åt de dagar han lyckats. Diskutera hur han ska bära sig åt nästa dag, om han har tappat något. Det räcker inte att han blir ledsen. Ni behöver diskutera vad som hände och hur det gick fel. Analysera situationen och gör upp nya planer med målsättningen att han ska lyckas bättre i fortsättningen.
You are not logged in
Today's date: Sun, 17 Feb 2019 18:52:25 +0100
KOM 2002