Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Dålig självkänsla hos partner.
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Dålig självkänsla hos partner.

Thread Messages in thread:

reply Re: Dålig självkänsla hos partner. , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 06 Jan 2016 15:14
question Dålig självkänsla hos partner. , ****** , 30 Nov 2015 14:05
 182974. To top of pageTop   Next message down
Dålig självkänsla hos partner.
From: ******
Date: Mon, 30 Nov 2015 14:05:05 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej, har ett par frågor som jag kanske kan få hjälp med.

Jag får känslan av att min flickvän har väldigt dålig självkänsla.
Hon har ett stort bekräftelsebehov, vilket gör att hon är extremt fixerad av sitt utseende, detta har lett till att hon klär sig väldigt utmanade samt överfixerad på sitt utseende. Hennes välmående styrs av om andra killar (än mig) tycker att hon ser bra ut/ifall hon får blickar. Hon klarar inte av att få höra kritik när det gäller utseende/killar/bekräftelse etc.

Jag undrar ifall du har några tips och råd till en pojkvän som lider av detta då det tär på vårt förhållande. Kan jag som pojkvän uppmuntra henne på något sätt? hur bör jag vara för att förbättra hennes självkänsla?
 183052. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Dålig självkänsla hos partner. (Reply to: 182974 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Wed, 6 Jan 2016 15:14:43 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Kritisera henne inte, när hon klär sig på ett sätt som du ogillar, men ge henne uppskattning och komplimanger, när du tycker om hennes kläder och sätt att vara. Be henne vänligt att ta på sig en klänning som du uppskattar. Acceptera om hon inte lyssnar på dig just då. Din önskan har hon ändå registrerat inför framtiden.

För att hjälpa henne att bli tryggare kan du vara den som ger henne den bekräftelse som hon behöver just då. Så småningom kan du bekräfta henne när du märker att hon börjar utvecklas och bli tryggare och säkrare. Då vågar hon förhoppningsvis börja växa.

Lugna henne om hon känner sig fel och otrygg. Visa så ofta du förmår att du tycker om henne. Lyssna på henne och försök förstå hur hon känner sig. Köp blommor och presenter ibland, om du märker att hon uppskattar det. Hjälp henne med kappan eller en tung väska, om du märker att hon vill det. Visa henne omsorg på ett sätt som hon uppskattar. Lyssna på henne och visa att du förstår hennes känslor och hur hon upplever det som händer.

Lugna henne, om hon är upprörd. Var aldrig respektlös mot henne, det kan göra henne illa. Om du gör henne lycklig och trygg, kommer hon inte ha lika stort behov av att få uppskattning av andra män. En mätt person längtar inte efter mat och en person som blir bekräftad av sin älskade är mindre beroende av andras uppskattande blickar.

Kritisera henne inte för hennes försummelser, men be henne vänligt ge dig det du behöver av henne. Visa uppskattning, när hon gör dig nöjd och glad.
You are not logged in
Today's date: Fri, 21 Sep 2018 10:47:46 +0200
KOM 2002