Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Tidsuppfattningen försvårar mitt liv
  Re: Tidsuppfattningen försvårar mitt liv
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Tidsuppfattningen försvårar mitt liv

Thread Messages in thread:

reply Re: Tidsuppfattningen försvårar mitt liv , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 20 Oct 2015 12:46
question Tidsuppfattningen försvårar mitt liv , ****** , 14 Oct 2015 23:04
 182880. To top of pageTop   Next message down
Tidsuppfattningen försvårar mitt liv
From: ******
Date: Wed, 14 Oct 2015 23:04:54 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej, jag är 20 år och mitt vuxna liv har nu börjat. Det här har medfört att saker som bara var lite irriterande som yngre nu har kommit att bli stora problem. Jag har ingeN som helst tidsuppfattning. Jag tycker att varje dag är flera dagar. När det är eftermiddag kan jag undra vad jag gjorde på förmiddagen, när jag väl kommer på det blir jag allt som oftast skeptisk och tänker: "det är inte möjligt", för det känns precis som att det var för två-tre dagar sedan. Det här påverkar mig mycket för jag måste hela tiden kolla i almanackan för att försäkra mig om att det fortfarande är exempelvis tisdag den 23. När jag är på jobbet kan folk säga; "lärarmöte  på fredag." Och jag måste se till att det fortfarande är tisdag den 23. Jag kan sedan sätta mig på bussen hem och få en halv hjärtattack för tänk om det är fredag och jag glömde lärarmötet. Jag har på grund av det här blivit väldigt orolig och osäker. Jag vågar knappt boka upp mig på saker för att det tar så mycket tankeenergi. Jag har försökt att googla anledningen till det här, men hittar ingenting. Jag är högkänslig som person, kan det ha något med det att göra? Känner ni igen vad det här kan bero på? Jag vill så gärna veta. Är det minnet det är fel på? Borde jag kolla hjärnan? Jag är orolig. Det här har alltid varit ett problem för mig, men det har blivit värre och värre. Jag är rädd för att det ska bli ännu värre. Snälla, hjälp mig att få lite svar.

 182888. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Tidsuppfattningen försvårar mitt liv (Reply to: 182880 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 20 Oct 2015 12:46:27 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Diskutera med din husläkare eller vårdcentral, om du "borde kolla hjärnan". Annars tror jag många känner igen sig i dina upplevelser. Det är naturligt för människor att gå upp med solen och somna när mörkret kommer. Årstiderna och vädret har styrt människors handlande.

Denna anpassning till klockan och almanackan, som vi upplever idag, är så ny att vi inte är genetiskt anpassade för den. Alla moderna människor behöver kolla sin kalender, tid och datum flera gånger om dagen, för att klara av de krav som skolan och det moderna arbetslivet ställer på oss. Anteckna alla möten i din kalender och titta efter i den, när du känner dig osäker. Skaffa gärna en klocka med datum.
You are not logged in
Today's date: Sun, 19 Aug 2018 17:57:54 +0200
KOM 2002