Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Vad ska jag ta mig till? Känner mig förvirrad.
  Re: Vad ska jag ta mig till? Känner mig förvirrad.
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Vad ska jag ta mig till? Känner mig förvirrad.

Thread Messages in thread:

reply Re: Vad ska jag ta mig till? Känner mig förvirrad. , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 14 Oct 2015 12:08
question Vad ska jag ta mig till? Känner mig förvirrad. , ****** , 13 Oct 2015 23:45
 182876. To top of pageTop   Next message down
Vad ska jag ta mig till? Känner mig förvirrad.
From: ******
Date: Tue, 13 Oct 2015 23:45:03 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Har i många år levt med en person som lever med sitt arbete hela dygnet. Stänger aldrig av sin arbetsmobil. Tar med den på semestern. Dock anställd. Kontrollerar mig på olika sätt. Vem jag fikat med i stan eller vilka som var med på firmafesten. Han skall ha namn och var de bor. Kan säga:hur har du tid att roa dig, som säger att du har så mycket att göra? Får inte resa och besöka min syster utan att det skall planeras så han kan ta ledigt och följa med. Vi vill umgås själva. Det kan han inte ta till sig. Jag mår bara dåligt av att se hur trevlig och inställbar han blir när vi är med vänner. Dr. Jekel and dr. Hide drag. Jag har mitt ända syskon 40 mil bort, medan han har fem syskon inom en mils radie. Han unnar inte mig att ha trevligt. Säger att jag bara roar mig. Men då svarar jag, vem har förbjudit dig att roa dig? Du har gjort ditt val. Kommer jag hem en timme senare blir han rosenrasande och pekar på klockan. Skall det ta en timme att ta sig hem från jobbet? Fast jag kommer släpande på tunga matkassar. Själv kan han komma hem på fredagskväll och säga att han skall arbeta hela helgen. Man får sällan hjälp hemma, då han inte ser vad som finns att göra. Planera framåt. Semester, se över huset och trädgården. Bilen på service, målning, fönster osv. Och vad som behöver inhandlas. Blir är aldrig tillmötesgående när jag föreslår att vi kan gå igenom vad som behöver göras. Skriva mer det viktigaste. Trotsar. Han tar inte ansvar för sina handlingar. Brukar likna det vid, saknar samband central. Han ljuger och skyller på mig. Han kan och vet allt. Lånar han något på jobbet, lämnar han det aldrig åter.
Nu mår jag så dåligt att jag känner mig förvirrad. Har nyligen fått en sjukdom i munnen som gör att jag nästan saknar saliv. Har en pappa som är inlagd på sjukhus, som jag besöker ofta. Då förväntar man sig medmänsklighet. Finns inte! Blir bara mer irriterad, arg och kontrollerande. Vi har en dotter som har haft upprepade depressioner och nu fått en diagnos. Hon har haft det svårt under tonåren, med mycket trots och dåligt uppförande mot mig. Sin pappa lindade hon runt sitt lillfinger. Han ställde aldrig några krav på någon av barnen. Han tom smugglade alkohol till vår vilsna själ. Gömde i trädgården, när jag ertappade honom, säger han att jag inte har med det att göra. Jag blev så arg att jag klippte till honom mitt framför ögonen på våra barn. Blev en lejoninna. Inte bra kanske! Vet inte hur många gånger jag försökt min make att förstå att vi inte skall leva tillsammans. Unna varandra ett bättre liv. Vi har har tjafsat och bråkat tillräckligt. Våra barn har fått utgå mycket! Han kan inte förstå innebörden vad jag menar. Får raseriutbrott. Jag vet varför. Han är beroende av mig. Lever på mig. Har vänner genom mig. Jag tar ansvar för att saker blir gjorda. Fritiden tillbringar han framför TV.
Han har perioder, vår och höst när han arbetar för mycket, då är han som värst. Men det förnekar han, samt att jag inte har med det att göra. Det liknar hat/kärlek. Ju mer jag är bra på ju sämre mår han. Vi är så olika. Jag är kreativ, planerande, strukturerade och ödmjuk. Har många intressen:läser, är medlem i trädgårdsförrening, filmklipp, resor och vänner. Och eftersom jag arbetar i vården brinner jag för hälsa och motion. Ändå kan jag inte hjälpa mig själv att komma ur detta destruktiva liv. Jag är livrädd för vad som skall hända om jag tar ut skilsmässa! Hur skall man få honom att söka hjälp! Jag har läst och läst. Försöker förstå vad det handlar om. ODD, ADHD nassisism, utbränd, depression? Mycket av svart/vit tänkande. Kan man ha alla dessa diagnoser? Snälla ge mig råd!
 182878. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Vad ska jag ta mig till? Känner mig förvirrad. (Reply to: 182876 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Wed, 14 Oct 2015 12:08:00 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Skilsmässa är inte alltid bästa lösningen, eftersom det river upp svåra känslor. Det blir också mycket problem med nya partners och deras barn. Ett alternativ kan vara att tillbringa mindre tid tillsammans och ägna sig mera åt egna intressen. Barn och eventuella barnbarn kan man fortsätta att ha tillsammans. En bra regel, när man lever i ett förhållande, är: Jag gör det jag vill, du gör det du vill och när båda vill göra samma sak samtidigt, gör vi det tillsammans.

Att handla hem maten är alldeles för tungt för kvinnor. Ge din man en inköpslista och be honom handla på hemvägen. Visa uppskattning varje gång.

Det är vanligt att den som behöver psykoterapi inte vill gå. Då kan en nära anhörig gå istället. Det kan fungera bra med psykoterapi via en anhörig.

Om din man inte ser vad som behöver göras hemma, kan du be honom vänlig: Vill du diska? Skulle du vilja bädda? Ge honom uppskattning när han gör dig nöjd, så tycker han att det är roligt att göra hemsysslor.

En kvinna, med svartsjuk partner, träffade sina väninnor på lunchen, för att undvika bråk hemma.

Hoppas du har möjlighet att börja i psykoterapi. Om du bor i Stockholmstrakten, får du gärna beställa tid hos mig: Tel: 08-664 60 92.
You are not logged in
Today's date: Fri, 21 Sep 2018 23:39:21 +0200
KOM 2002