Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Rådgivning om känslor
  Re: Rådgivning om känslor
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Rådgivning om känslor

Thread Messages in thread:

reply Re: Rådgivning om känslor , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 01 Oct 2015 15:05
question Rådgivning om känslor , ****** , 12 Sep 2015 23:19
 182809. To top of pageTop   Next message down
Rådgivning om känslor
From: ******
Date: Sat, 12 Sep 2015 23:19:32 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej,
Jag har för några veckor sedan träffat en tjejkompis (jag är själv tjej). Vi blev snabbt nära vänner, och när jag vid ett tillfälle skulle resa hem utan min kille ville jag inte åka ensam, så jag frågade om hon ville följa med. Vi spenderade en vecka tillsammans där, och åkte sedan hem. Väl hemma började hon må dåligt, och en kväll fick jag ett sms från hennes pappa där det stod att hon varit på väg att ta livet av sig (hon kände att hon gjorde alla besvikna). Samma dag hade vi bestämt att se film och äta godis, men när hon ställde in blev jag sur och ville inte umgås med henne (bestämde träff med en annan).

Sedan den här händelsen kan jag inte få henne ur skallen, och det har gett mig djup ångest och hjärtklappning. Jag vill helst bara glömma henne, och har sagt att jag inte vill vara vän längre. Jag är rädd att jag börjat utveckla känslor för henne. När jag tänker på hur det skulle vara så vill jag inte kyssa eller röra henne, inte heller bo ihop, men jag kan inte sluta tänka på detta. Jag har börjat att relatera låtar och andra saker till sånt som har med henne att göra. Jag har aldrig känt känslor för samma kön innan, och gör fortfarande inte. Tester på nätet säger att jag inte är kär i henne, ändå har jag panik. Jag vill bara kunna fokusera på min kille, vårt liv och studier. Snälla, hjälp mig.

 182852. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Rådgivning om känslor (Reply to: 182809 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Mon, 5 Oct 2015 11:34:05 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Det verkar som om tjejkompisen och du har lekt med elden utan att förstå det. Ni har väckt känslor hos varandra utan att det var din avsikt. Fler och fler väljer att öppet leva ut lesbisk åtrå. Den vägen är fortfarande svårare, trots att samhällets syn på homosexualitet har förändrats radikalt de senaste decennierna.

Många människor är bisexuella, d.v.s. de har upplevt sexuell åtrå till både sitt eget och det andra könet. Då och då kan det hända att man blir förälskad. Det är egentligen livets knep för att det ska bli nya bebisar.

Du är ändå fri att välja din framtid. Du säger att du bara vill kunna fokusera på studier och din pojkvän. En förälskelse är övergående. Du kan vänta dig att bli förälskad flera gånger under ditt liv. Du behöver inte vara fånge hos tillfälliga starka erotiska känslor. Du kan välja din redan inslagna väg med din pojkvän. Det är ett medvetet, genomtänkt val. I längden blir man lyckligare, om man gör genomtänkta, medvetna val, än om man låter tillfälliga känslor och upplevelser styra sitt liv.
You are not logged in
Today's date: Sun, 23 Sep 2018 19:56:01 +0200
KOM 2002