Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Olika personligheter
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Olika personligheter

Thread Messages in thread:

reply Re: Olika personligheter , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 10 Sep 2015 14:00
question Olika personligheter , ****** , 09 Sep 2015 13:27
 182776. To top of pageTop   Next message down
Olika personligheter
From: ******
Date: Wed, 9 Sep 2015 13:27:41 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag och min kille har varit tillsammans i drygt 1,5 år. Jag är väldigt kär i honom, känner mig extremt trygg och har kvar pirret i magen och jag vet att han är väldigt kär i mig. MEN, vi är extremt olika och det tynger ned mig. Han är en sådan som inte bryr sig så mycket om saker och jag är en sån som bryr mig om allt (för mycket - stortänkare), politik, samhälle, framtid, andra människor. Jag gillar att träna, vara ute i naturen, gillar landet och djupa givande samtal. Han gillar stan, puls, att spela dator och att festa. Jag mår väldigt bra av honom och är lyckligt lottad som har en sådan omtänksam pojkvän, men återkommande känsla av tomhet uppstår och jag vet inte hur jag ska gå vidare. Han är medveten om våra olikheter och jag har pratat om det flera tillfällen och även varit nära att lämna honom de perioder han festat extremt mycket. Han har lugnat sig med festandet, vilket är en fin gest för det visar att han bryr sig. Däremot är han sällan närvarande när vi pratar och har inte förmågan/viljan att tänka längre än till vilken film vi ska se. Är det onödigt att oroa sig och må dåligt och fundera över våra olikheter och framtid?

Att tillägga är att han är 27 och jag 26 år. Han vet inte alls vad han vill med någonting och låter livet rulla på och saker komma när de kommer. Jag vill gärna ha någon slags plan, idé, tanke, dröm.
 182790. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Olika personligheter (Reply to: 182776 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Thu, 10 Sep 2015 14:00:20 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Att vara olika behöver inte vara ett problem. Man kan tänka: Jag gör det jag vill, du gör det du vill och när båda vill göra samma sak samtidigt, gör vi det tillsammans. Men, det finns två problem:

  1. Många som festar i unga år riskerar att fastna i alkoholism.
  2. En man kan gifta sig och få barn, när han är 40 år eller äldre. En kvinna bör helst bli mamma före 30 års ålder. Därefter ökar skaderisken vid graviditeter. Hon behöver planera för barn, bostad, äktenskap och ekonomi. Han har tid att låta livet rulla på och saker komma när de kommer, men det har inte hon. Det var betydligt lättare för kvinnor att få män till altaret på den tiden, när sex bara var accepterat inom äktenskapet.

Om du vill ha familj och barn, som många kvinnor i din ålder vill, behöver du vara tydlig. Om han inte kan tänka sig att leva det livet, behöver du fundera på, om han är rätt person för dig. Han behöver inte kunna ge dig allt. Det han inte kan ge dig, kan du få av vänner, föreningar, eller på annat sätt.
You are not logged in
Today's date: Sun, 19 Aug 2018 17:59:31 +0200
KOM 2002