Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Väninne-relation
  Re: Väninne-relation
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Väninne-relation

Thread Messages in thread:

reply Re: Väninne-relation , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 27 Jul 2015 12:33
question Väninne-relation , ****** , 27 Jul 2015 08:56
 182651. To top of pageTop   Next message down
Väninne-relation
From: ******
Date: Mon, 27 Jul 2015 08:56:46 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Skulle jag tigit?

Jag har lyckats bli ovän med en ganska ny väninna. Hon pratar konstant, och jag har vid några tillfällen sagt till henne att jag inte orkar lyssna på hur hon i en kvart refererar ett telefonsamtal hon haft med någon som jag inte känner eller något annat för mig lika ointressant. Hon har också en ovana att, precis när jag sagt eller frågat något, inte verkar ha lyssnat utan börjar prata om något helt annat. Svarar inte när jag säger något, så att jag inte riktig vet om hon hört eller inte. Igår skulle vi på en längre bilutflykt och jag blir litet distraherad när folk pratar hela tiden när jag kör så att jag inte får tillfälle att kommentera något vi passerar eller diskutera vilken väg vi ska ta. Jag sa då direkt att innan du börjar prata så vill jag tala om att jag inte kunde låta bli att googla på folk som pratar konstant och att det var många roliga kommentarer och förklaringar, bl a att man gör det för att få uppmärksamhet eller som ångestdämpning. Gör jag det, sa hon och jag sa ja, det gör du. Bra att du säger det, sa hon, och det har du ju sagt förut. Först verkade hon ta det bra, men sen blev hon sur och sa "jag ska inte säga ett ord". Jag är inte van vid ett sådant samtalsutrymme, men försökte litet då och då med någon kommentar om omgivningen e d. Fick inget eller ett surt svar. När jag frågade om vi skulle stanna och äta lunch, så ville hon hellre åka hem och då var hon riktigt sur och sa att jag tyckte att det var så många fel på henne och att jag minsann inte var perfekt själv. Vad kan jag förbättra, undrade jag. Prata mer och inte tro att jag hade rätt jämt, fick jag ur henne till slut. (Till saken hör att hon brukar kalla mig för "pucko" och säga att jag är trögfattad, vilket jag aldrig skulle få för mig att säga till någon.)

Skulle jag ha hållt tyst?

F d väninna
 182652. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Väninne-relation (Reply to: 182651 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 28 Jul 2015 13:10:17 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Du var faktiskt lite elak. Uppenbarligen kände hon sig kränkt av dig. Om du vill behålla lättsårade vänner, som inte tål kritik, kan du i fortsättningen be om önskat beteende istället för att kritisera det beteende du ogillar.

Fundera på om du vill behålla henne som vän, eller om du hellre vill umgås med andra vänner. Det får avgöra om du ska arbeta för att få henne tillbaka eller om du ska sluta ha kontakt med henne. Om du vill ha henne tillbaka, ska du be om ursäkt och berätta att du ångrar dig och vill att er vänskap ska fortsätta.




You are not logged in
Today's date: Fri, 19 Apr 2024 01:18:46 +0200
KOM 2002