Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Relation ny sambo+barn+nytt barn på gång
  Re: Relation ny sambo+barn+nytt barn på gång
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Relation ny sambo+barn+nytt barn på gång

Thread Messages in thread:

reply Re: Relation ny sambo+barn+nytt barn på gång , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 04 May 2015 14:12
question Relation ny sambo+barn+nytt barn på gång , ****** , 05 Jan 2015 09:51
 181475. To top of pageTop   Next message down
Relation ny sambo+barn+nytt barn på gång
From: ******
Date: Mon, 5 Jan 2015 09:51:51 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!

Hoppas jag kan få lite vägledning i detta - jag har en son på 3.5 år tillsammans med en man jag inte längre lever med - vi separerade under ganska (relativt) odramatiska omständigheter våren 2013 (gjorde slut ca 9 mån innan men pga bostadssituation (bor i Sthlm) kunde jag tyvärr inte flytta ut förrens i våras så det var en långdragen och jobbig process, som vi försökte gömma undan från sonen i den mån det gick. Jag har förtroende för pappan, han är pedagogisk och tycker jättemycket om sin son.
Vi delar på tiden - dvs han bor halva veckan hos mig, halva hos sin pappa och det går bra - dvs - han verkar må bra och har funnit sig i den nya situationen, han sover och äter bra och är i glad, snäll mot sina kompisar och i stort - ett väldigt fin och förståndig liten kille.

Min första fråga:
Han säger inte så ofta att han saknar sin pappa men ibland inför lämning kan han bli orolig och säga att han 'inte känner igen' sin pappa och hellre vill att jag ska hämta. Jag brukar säga att det är ju din fina pappa som tycker så mycket om dig osv. men ska jag göra/ säga ngt annat för att underlätta på det här? Så fort han ser sin pappa blir han glad och det har aldrig varit svårt att lämna efter att de setts - men det gör liksom ont när han säger att han inte känner igen sin pappa.. ska jag ta upp ett foto eller liknande tycker du?

Sedan har mitt liv gått vidare i rasande fart sedan jag separerade med min sons pappa - jag träffade en ny man redan förra sommaren, vi flyttade nyss ihop och kommer få bebis i vår (April). Min son har accepterat min nya kille, de leker jättefint ihop osv, men ibland kan han liksom bli 'trött' och säga saker högt som - 'När ska han åka hem mamma? Jag vill att han ska åka hem!' Men samtidigt vet jag ju att han tycker om min nya, tycker det är jättekul att leka med honom. Min nya pratar engelska och ibland kan det uppstå lite kommunikationsproblem men de brukar lösa det och min son har lärt sig jätte mycket engelska vilket är kul så klart.
Min andra fråga rör just det här: hur ska jag hantera situationerna som uppstår när min son undrar om min nya ska åka hem? Min nya förstår så mycket svenska så att han förstår vad han säger. Och blir ledsen så klart eftersom han investerar mycket tid och energi på att 'bli en bra kompis' med min son. Jag brukar förklara att han bor hos mig nu och han kommer åka bort ibland, men vara här mest hela tiden. Min son brukar släppa det efter en stund. Bör tillägga att han även tagit denna förändring bra! Att mamma hittat ny partner så snart efter separationen - och att han kommer bli storebror snart. Min nya sambo låter oss också få lite tid för oss själva så att inte min son ska känna sig utkonkurrerad.
Vad bör jag betona när min son säger dessa saker? det känns som en fin balansgång med alla inblandade särskilt med en till bebis på g och jag är väldigt mån om att alla ska må bra (jag själv också!)

Väldigt Tacksam för råd!
MVH mamma i Stockholm
 182390. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Relation ny sambo+barn+nytt barn på gång (Reply to: 181475 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Mon, 4 May 2015 19:24:04 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Du är angelägen om att göra ditt allra bästa för att det ska bli bra för din son och er alla i den komplicerade situation, som kan uppstå, när man separerar och har barn.

Pröva din idé att ha ett foto på pappan, som din son kan titta på varje dag, när han vill.

Se till att du och din son har tider, när han får rå om dig helt och hållet utan att känna någon konkurrens från din nya sambo.

Det är också bra om din sambo och din son hittar något spännande intresse, som bara de två har tillsammans och där du inte är med.

Undvik att kyssas, kramas och säga gulliga ord till varandra, när din son hör.

Poängtera att det är din son, som ska få ett syskon. Skriv hans namn i tidningsannonsen. Skriv "Erik har fått en syster" snarare än att vi två har fått en dotter.

Dela upp lediga dagar, så att man undviker att vara alla tillsamman hela tiden. Man ska mötas och skiljas och göra trevliga saker med olika personer under dagen. Då blir det mindre irritation och mera glädje för alla.




You are not logged in
Today's date: Thu, 28 Mar 2024 12:00:16 +0100
KOM 2002