Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Utseendefixering hos 20årig tjej
  Re: Utseendefixering hos 20årig tjej
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Utseendefixering hos 20årig tjej

Thread Messages in thread:

reply Re: Utseendefixering hos 20årig tjej , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 21 Apr 2015 16:10
question Utseendefixering hos 20årig tjej , ****** , 17 Mar 2015 12:09
 182214. To top of pageTop   Next message down
Utseendefixering hos 20årig tjej
From: ******
Date: Tue, 17 Mar 2015 12:09:41 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej! Har en 20-årig dotter som jag är mycket orolig för. Hon är väldigt utseendefixerad. Hon har opererat brösten (förstoring), läpparna och nu pratar hon om att hon tänker göra en näsplastik. Hennes näsa är helt normal och fin o snygg. Finns inget konstigt el. anmärkningsvärt med den. Det säger hon själv också att hennes näsa är helt ok men ska "bara" justera till den lite. Hon verkar inte inse risker o faror med en sådan operation som ju är bland det svåraste inom plastikkirurgi! Och blir det inte bra 1:a operation är det svårt korrigera. Hon tycker nästan det är likvärdigt med att "gå till frissan o bleka slingor"! Hon har varit på konsultation hos en plastikkirurgisk klinik, bokat operationstid men jag har ingripit och tack o lov lyckats få kirurgen att avboka operationen.Givetvis blev hon RASANDE på mig för detta. Vet att hon kommer försöka igen. Tyvärr så är ju inte alla plastikkirurger seriösa, o professionella utan det finns många där ( precis som inom alla yrkeskategorier) som bara är ute efter att tjäna pengar!Dottern bor hemma hos mig o min man (hennes pappa). Nu har vi sagt att kommer hon hem med plastikopererad näsa el. annat ingrepp så får hon inte bo kvar här. Hon har jobb, men planerar börja studera till hösten. Hon är ju myndig o bestämmer såklart själv vad hon gör men när det gått så här långt i hennes utseendefixering måste jag ingripa. Vi vet inte hur vi ska hantera detta. Vad ska vi säga o göra för att förstå att hon utsätter sig för fara o att det kan få hemska konsekvenser. Hon tror ju hon är odödlig och att ngt skulle gå fel under en operation det händer inte henne. Vet inte vad allt detta kommer från. Tror hon har mycket dålig självkänsla. Vad ska vi göra? Önskar hon ville prata med psykolog/ terapeut el likn. men det vill hon ej. Hon har flera vänner men ingen av dem har plastikopererat sig. ingen pojkvän!Några råd för att få henne förstå det "sjuka" i alla operationer. När o huir ska det sluta? Hur ska hon komma till insikt om att det är onödigt o utsätter sig för stora risker och de pengar hon använder till detta behövs till betydligt vettigare saker.
Tacksam för hjälp!
 182330. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Utseendefixering hos 20årig tjej (Reply to: 182214 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 21 Apr 2015 16:10:45 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Jag förstår din oro. Ni har olika uppfattning, men din dotter är myndig. Du har tyvärr ingen laglig rätt att bestämma över henne. Hur vettigt hennes sätt att använda sina pengar är, avgör hon. Om du inte kan få henne att ändra sig, kan du uppmuntra henne att gå till en mycket skicklig plastikkirurg. Då minskar risken för dåliga resultat. Flera av mina patienter har plastikopererat näsan, med mycket bra resultat. Ett litet fel, som jag inte ens lagt märke till, har betytt mycket för dem. Men visst förekommer det att operationer misslyckas.



You are not logged in
Today's date: Sat, 20 Apr 2024 10:11:58 +0200
KOM 2002