Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Relattion eller skilsmässa
  Re: Relattion eller skilsmässa
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Relattion eller skilsmässa

Thread Messages in thread:

reply Re: Relattion eller skilsmässa , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 08 Mar 2012 08:10
question Relattion eller skilsmässa , ****** , 07 Mar 2012 19:00
 170316. To top of pageTop   Next message down
Relattion eller skilsmässa
From: ******
Date: Wed, 7 Mar 2012 19:00:44 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Vi har varit ett par sedan jag var 19, är nu 56. vi har fyra barn tillsammans alla utflugna med egna liv och relationer. Vår relation har kraschat. Alla positiva egenskaper förvinner under berget av det negativa. Min man är svår att leva med och har inget driv att göra saker. Det är alltid jag som ska hitta på saker att göra. Han svarar inte på frågor eller gör det men bara med nickar som inte hörs eller så börjar han prata om något annat "angriper saken från ett annat håll" som han förklarar, som ju blir helt fel när jag förväntar mig svar och koppling till det nyss sagda. Han vet aldrig var saker ligger och måste leta samtidigt som han snackar och undrar och ställer retoriska frågor, som jag tror att han vill ha svar på. Och det är så Hela tiden! Det var en liten överblick över mitt dilemma. Jag försöker tåla ovan beskrivna egenheter men det är svårt och jag är ofta irriterad och frustrerad. Trött av att alltid behöva säga allting två gånger för att han inte lyssnar ordentligt. Dessutom är han glömsk och har väl alltid varit, för att han inte minns från ena dagen till den andra vad vi pratat om och bestämt och jag måste alltid rekapitulera. Jag förväntar mig att han ska någon gång hänga med. Det sliter på vår relation. Jag vet att jag inte kan ändra på honom ändå har jag den förhoppningen. Och jag tycker och vill att en förändring från min sida ska rendera en förändring från hans sida. Men är det realistiskt? Mina känslor för honom är på sparlåga eller borta. Han försöker väcka mina känslor igen med bio och restaurangbesök och fina presenter men det är inte det jag behöver från honom. Han är snäll och hjälpsam på alla vis men jag vet inte hur jag ska göra. Kan jag lära mig ha överseende med hans negativa sidor?
 170335. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Relattion eller skilsmässa (Reply to: 170316 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Thu, 8 Mar 2012 08:10:37 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Förvänta dig inte att ni ska passa ihop helt och hållet. Gör saker varför sig hellre än att irritera er på varandra. Gör bara sådant tillsammans, som ni båda uppskattar att göra. Gå någon annanstans om du tycker att han är besvärlig.

Fråga om han vill lyssna uppmärksamt på dig en stund. Om han säger ja, kan du ställa din fråga.

Det du säger till honom stannar bara i korttidsminnet och försvinner snart. Hjälp honom genom att skriva upp på lappar, det du vill att han ska komma ihåg nästa dag.

Det är alltid något man får stå ut med i en relation. En lösning kan vara att bara umgås de tider man står ut med varandra och vara i varsitt rum, när man känner för det.

Acceptera att det är du som är motorn i familjen. Var glad för att du är påhittig.

Säg inget när han är besvärlig men ge honom uppskattning, när han gör dig nöjd, så förstärker du hans bästa sidor.
You are not logged in
Today's date: Sun, 22 Jul 2018 04:40:05 +0200
KOM 2002