Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Att låta sig själv vara svag
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Att låta sig själv vara svag

Thread Messages in thread:

reply Re: Att låta sig själv vara svag , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 07 Mar 2012 10:15
question Att låta sig själv vara svag , ****** , 07 Mar 2012 01:38
 170294. To top of pageTop   Next message down
Att låta sig själv vara svag
From: ******
Date: Wed, 7 Mar 2012 01:38:22 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag kan känna mig väldigt känslokall när det kommer till förhållanden, det är som om inget når in i mig. Jag kan ha en fysisk relation till någon men samtidigt bestämma mig att inte psykiskt engagera mig vilket gör mig lite rädd för mig själv. Jag har aldrig blivit sårad av någon, men haft obesvarade känslor som jag inte vågat dela med den berörda personen, tror dock att jag har kommit över det nu. Jag vill inte ha ett förhållande, men jag stöter bort alla som kommer i närheten av mig och som vill nå mig på ett känslomässigt plan. Detta gör mig ledsen, det verkar som om så många omkring mig har så lätt för att bli förälskad medan jag helt enkelt inte bryr mig, tror detta också har en effekt på människor omkring mig att de inte vågar riktigt nå mig. Jag gråter sällan och grubblar knappt mer över saker som jag tidigare brukat tänka mycket på. Det känns som att jag inte känner igen mig själv och jag är så rädd för att stöta bort personer som kan komma att få en viktig betydelse i min framtid. Jag är också extremt rädd för att andra människor ska få känslor för mig som jag inte kan besvara, trots att det inte är mitt ansvar hur de känner, jag har aldrig älskat någon och känner inget behov av det heller. Mitt motto är alltid att vara stark och självständig men ibland känns det som om det går över styr, jag försöker känna mig svag ibland men då biter jag mig i läppen och håller tillbaka. Det är som att jag har byggt upp en mur omkring mig som ingen får riva, det har jag bestämt. Jag känner mig lycklig men samtidigt är jag rädd för mig själv, känns som att jag aldrig kommer våga låta någon in i mitt liv, trots att jag vill.
I mitt liv har jag alltid varit den starka personen som folk kommit till med sina problem. Jag har alltid ställt upp för mina vänner och min familj när de behövt mig och många vänder sig till mig för råd, trots att vi kanske inte talats vid på ett tag. Jag har dock svårt att öppna mig och funderar hellre själv över en lösning på ett känslomässigt problem. Det är som att jag inte vet hur jag ska öppna mig eller hur jag kan känna mig svag. Det låter kanske som ett lyxproblem men samtidigt är det jobbigt att inte låta sig själv vara svag, för jag tror man behöver det. Har ni något tips på hur jag kan ändra mitt beteende?
 170304. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Att låta sig själv vara svag (Reply to: 170294 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Wed, 7 Mar 2012 10:15:18 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Satsa på att gå i psykoterapi hos en terapeut, som du får förtroende för. Några enkla tips kommer inte att lösa ditt problem. Du behöver känna igenom och förstå på djupet, varför du byggt upp denna mur omkring dig. Så småningom törs du lämna din befästning och börja leta efter gemenskap på den nivå du själv önskar och behöver. Om du bor i Stockholmstrakten, får du gärna beställa tid hos mig.
You are not logged in
Today's date: Fri, 22 Mar 2019 03:20:56 +0100
KOM 2002