Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Min bästa vän tanten somnar snart in..
  Re: Min bästa vän tanten somnar snart in..
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Min bästa vän tanten somnar snart in..

Thread Messages in thread:

reply Re: Min bästa vän tanten somnar snart in.. , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 05 Mar 2012 09:27
question Min bästa vän tanten somnar snart in.. , ****** , 05 Mar 2012 02:25
 170229. To top of pageTop   Next message down
Min bästa vän tanten somnar snart in..
From: ******
Date: Mon, 5 Mar 2012 02:25:53 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
I maj förra året flyttade jag (23) till en mindre lägenhet efter att jag och mitt ex gick isär. På det nya stället träffade jag min grann tant Ingrid (71) samt hennes gubbe (80) och deras voffsing. Jag har själv hund så jag och hennes gubbe träffades ofta i trappuppgången och ute på promenader. En kväll smet min hund in i deras lägenhet efter att vi varit ute på promenad tillsammans med deras hund och hennes gubbe. Jag blev inbjuden på fick och det var så min och min tants vänskap började. Första gången jag blev inbjuden reagerade jag på hur mager min tant är. Hon förklarade snabbt att hon hade lungcancer och gått ner mycket i vikt. Vi började umgås mer och mer. Ha myskvällar med godsaker och bra sällskap, åka och bada och gå promenader med mera. Jag började med att hjälpa henne med att städa, tvätta och hjälpa henne duscha och sånt som hon själv inte klarade av eller hade svårt för. Vi blev bästa vänner helt enkelt.
Hennes hälsa blev sämre och sämre hela tiden. Har fått ringa ambulansen åt henne flera gånger. Hon har åkt in och ut på sjukhuset för att bli fixad (få blod och fixa allmäntillståndet med mera) för att sen komma hem tre fyra veckor innan hon måste läggas in igen. För ungefär en månad sen bröt hon höft benet och blev liggandes. Men envis som hon är så vägrar hon dö och hon har världens livslust trots sitt tillstånd. Tills nu. Två tre veckor efter att ha varit liggandes började hon ha få ont. Och nu har hon ont hela tiden och kan knappt gå själv längre. När jag träffade henne vägde hon 48 kg och kunde gå omkring på ica utan några större problem, men sen med tiden vägde hon 45 kg och var tvungen att åka rullstol utanför lägenheten men kunde fortfarande gå omkring i lägenheter och tillslut bröt hon höft benet och hade svårt att komma ur sängen. Hon har överlevt bröstcancer, brutet lårbenet och levt med KOL och lungcancer i fem år. Och nu ligger hon på sjukhus åter igen och kanske aldrig kommer hem mer. Hennes cancer har spridit sig till levern och hon har fått problem med gallan. Hennes smärtstillande mediciner och alla andra mediciner hon tar har nu gjort att hon är lite lullig i huvudet och har svårt att hänga med emellanåt. Hon väntar bokstavligt talat just nu på att somna in. Det har blivit för mycket för henne och hon vill slippa allt lidande.. Jag vet att det antagligen är det bästa för henne att få somna in men jag vet inte hur jag ska kunna hantera hennes bortgång. Jag är sjukskriven för mental ohälsa - Depritioner, social fobi, tvångstankar och extrem ångest över livet, så att hantera hennes död är något jag inte vet hur jag ska kunna hantera. Min morfar dog i oktober förra året och det var den första dödsfall av mina nära och kära jag nånsin varit med om. Sen dess har allt handlat om död. Jag tänker mycket på min egen död och börjar redan tänka på hur jag vill ha det efter min död. Jag får ofta tankar på vad jag ska göra om min hund ( som är som min dotter )skulle dö ifrån mig och tanken är outhärdlig. Jag tänker helt enkelt på saker som kommer hända i framtiden och får sorgen jag kommer känna då redan nu. Hur kan jag fokusera på nuet och hur ska jag hantera min sorg? Är i stort behov av hjälp..

Mvh
 170236. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Min bästa vän tanten somnar snart in.. (Reply to: 170229 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Mon, 5 Mar 2012 09:27:19 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Hundar lever så kort tid i förhållande till människor. Man får räkna med att förlora sitt husdjur. Skaffa dig en ny hund, så snart som möjligt, om du förlorar din hund.

Att skaffa sig nya vänner kan vara svårare, men det bör inte vara omöjligt för dig, som klarar av att ställa upp för en medmänniska, så fint som du har gjort för din sjuka granne. Gå in på grannar.se och erbjud dig att hjälpa en medmänniska, så har du snart nya vänner.

Vi kan inte bestämma över döden, men jag tycker att du ska försöka fokusera på livet istället. Planera ditt liv så att det blir så bra som möjligt. Ge sorgen tid och utrymme när den kommer. Gråt en stund, men fortsätt sedan att leva så bra som möjligt.
You are not logged in
Today's date: Tue, 17 Jul 2018 07:42:23 +0200
KOM 2002