Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Tvångstankar
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Tvångstankar

Thread Messages in thread:

reply Re: Tvångstankar , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 05 Mar 2012 09:45
question Tvångstankar , ****** , 02 Mar 2012 13:24
 170152. To top of pageTop   Next message down
Tvångstankar
From: ******
Date: Fri, 2 Mar 2012 13:24:07 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej! är mycket tacksam för svar

Är så att jag under min graviditet fick en svår depression, då det egentligen inte fanns något att ta på, konstant oro att de jag älskar lämnar mig. Sedan efter förlossningen kändes allt bra. Ungefär 5 veckor efter förlossningen började jag få ångest igen, tänka på döden, väldigt djupa funderingar om att jag är en dålig människa, typ tittat tillbaka på saker jag gjort i min ungdom småsnatteri till exempel och har så dåligt samvete för det, och att jag kommer straffas.

och nu efter 7 veckor tvångstankar. Det hela började egentligen med att jag i min utbildning var tvungen att läsa en sann historia om en tjej som blivit sexsuelltutnyttjad som barn, jag grät och tyckte hennes historia var så fruktansvärd och jag blev verkligen illa berörd, men så började jag efter jag läst den leka med tanken att jag egentligen inte tyckte det. Fattar inte varför och blir rädd för mig själv och mina tankar. har aldrig tänkt så här tidigare. Sen såg jag en dag på tv på en dokumentär där en man mördat hela sin familj, tyckte det hela var helt sjukt och sa till min sambo jag inte kan förstå hur en människa kan göra något så fruktansvärt. Sen började jag dagen efter tänka vad som skiljer mig från den mannen, helt jäkla sjukt jag vet. Det är fruktansvärt, har aldrig haft det tidigare. Blir rädd för mina tankar och har börjat fundera om jag är på väg att bli knäpp på riktigt, tänk om tankarna tar över mig eller om det är så att jag tycker dom här sakerna, fast jag egentligen vet jag aldrig skulle skada någon. Så varför har jag plötsligt börjat tänka så här? hoff tar hellre mitt liv än att behöva tänka så här eller bli en psykopat. Jag vill verkligen ha hjälp vad gör jag? Varför får jag de här tankarna?
Kan de försvinna av sig själv?

Vet att jag sover lite och har varit tvungen att vara något isolerad på senaste, har tidigare varit väldigt aktiv i mitt liv, nu är jag själv hemma med min fina bebis och amningen. Men ändå, jag mår så fruktansvärt dåligt av tankarna varför tänker jag så här? Är det fel på mig? Tar hellre mitt liv än att skadar någon annan. Tänk om tankarna tar över mig och jag blir någon annan, helt sjukt, blir så rädd att jag kan tänka så här hemskt, skäms!

 170239. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Tvångstankar (Reply to: 170152 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Mon, 5 Mar 2012 09:45:10 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Du kan ha drabbats av tvångssjukdomen OCD (=obsessive compulsive disorder). 60 mg Fontex per dygn kan hjälpa dig. Ta kontakt med en psykiater för diagnos och behandling.
You are not logged in
Today's date: Tue, 25 Sep 2018 07:46:56 +0200
KOM 2002