Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Imovane
  **Re: Imovane
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Imovane

Thread Messages in thread:

reply **Re: Imovane , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 13 Jan 2012 22:49
question Imovane , ****** , 12 Jan 2012 23:26
 168636. To top of pageTop   Next message down
Imovane
From: ******
Date: Thu, 12 Jan 2012 23:26:39 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!
Jag är kvinna 63 år och har haft daglig ångest sedan 1997.Försöker leva ett så bra liv som möjligt.

Är svårbehandlad enligt min läkare,inga mediciner tar bort min ångest.Under alla dessa år har jag testat många olika sorter,men bara fått en massa mer problem med biverkningar istället.Dagarna klarar jag bra utan mediciner. Blir lugn vid sänggående om jag tar ½-1 tablett Imovane 7,5mg till natten.

Min läkare vill att jag skall ta Inderal,Lergigan, Mirtazapin och Sertralin och sluta med Imovane.

Min fråga är nu om jag fortsätter med Imovane som jag är nöjd med, vad händer på sikt med min kropp och mina organ. Var finns det för forskning på detta, vad kommer att hända om jag tar denna tablett livet ut om jag skulle behöva.

Vad är alternativet med dom som min läkare hellre vill att jag skall äta.

Vill du skall veta att jag har ätit Imovane till och från i många år redan.Läser ofta att man inte bör äta sömnmedel under en längre period, men vad händer egentligen...............Jag har inte blivit sämre utan snarare bättre med åren.

Vill tillägga att jag har återkommande sår på hornhinnan med svår värk och detta kommer alltid nattetid. Behöver få känna tryggheten.....Behöver ha allt tårflöde under natten, en del minskar ju detta.
När det gäller denna åkomma har jag haft den i flera år och fått all hjälp som finns att tillgå i dagsläget. Forskning pågår......
Hoppas på svar/ Mvh!


 168658. To top of pageTop Previous message Previous message  
**Re: Imovane (Reply to: 168636 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 13 Jan 2012 22:49:37 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Om du har använt Immovane i flera år och är nöjd med det, varför vill då din läkare att du skall byta till ett annat läkemedel?

Händer det att du tar mer än 7,5 mig per dygn? Om så är fallet, betyder det att du håller på att få tillvänjning som gör att du behöver starkare och starkare dos för att få effekt. Om så är fallet, kan det vara motiverat att sluta helt med Immovane. Men om du har tagit Immovane i flera år utan att behöva öka dosen, i så fall är det väl bra att fortsätta med det?

Tar du några andra lungnande medel eller sömnmedel tillsammans med Immovane? I så fall vilka, och har du behövt öka dosen med dessa andra lugnande medel?

Att man inte bör ta sömnmedel längre tid är för risken med tillvänjning och behov att öka dosen. Men detta inträffar inte för alla människor. 40 % av de som tar sömnmedel är nöjda med det, behöver inte öka dosen, har inga tillvänjningsproblem. Om du tillhör denna lyckliga grupp, 40 % av alla som tar sömnmedel, i så fall är det väl bra att vara nöjd med det du tar nu.

Det är klart att man kan försöka att pröva de andra läkemedel som du nämner, men varför?

Dina problem med sår på hornhinnan, är det de som är orsak till att din läkare vill att du skall sluta med Immovane? I så fall är din situation för komplicerad för att jag skall kunna ge ett råd. Jag är psykolog, inte läkare, och sådana bedömningar kan bara en läkare, helst en ögonläkare, svara på.



You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 11:01:01 +0100
KOM 2002