Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Separation
  Re: Separation
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Separation

Thread Messages in thread:

reply Re: Separation , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 11 Jan 2011 23:26
question Separation , ****** , 11 Jan 2011 11:48
 157310. To top of pageTop   Next message down
Separation
From: ******
Date: Tue, 11 Jan 2011 11:48:59 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
min fru och jag har varit gifta i snart 11 år. vi har 4 barn i åldern 2,4 7 10. för en månad sen berättade hon att hon hade känslor för en annan man.
och sen dess har mitt liv pendlat mellan hopp och förtvivlan. det har kommit förslag på separetion på prov och så. För en vecka sen åkte vi på en liten semesterresa för att komma bort till Barcelona och det var mycket lyckat. hennes känslor för mig kom åter tillbaka, men...Igår var vi på parterapi och vi kom tillsammans fram till att hon skulle få mera tid fritid där jag skulle ha mera ansvar hemma och låta henne ha egna dagar då hon inte hade ansvar för huset och barnet och kunde jobba kanske mera eller göra något med kompisar etc...men när vi kom hem och pratade om hur vi skulle lägga upp det så tyckte hon att det inte skulle räcka , att hon behöver mer än så för att komma fram till vad hon vill. för att hon mycket mer konfunderad nu efter vår resa, hon hade mer elle mindre bestämt sig för att lämna förhållandet. Nu pratar vi igen om en separation på prov, hyra en liten lägenhet där vi flyttar in växelvisst så vi slipper flytta barnen mellan oss men det är en alternativ som jag inte trivs med. Hon vill ha en chans att vara själv och välja vad hon vill göra. vad ska jag göra?
 157340. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Separation (Reply to: 157310 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 11 Jan 2011 23:26:11 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Ett förslag är att ni skaffar en liten extra lägenhet och att ni delar upp ansvaret för barn och hem, så att din fru upplever att det blir rättvist.

Eftersom barnen är så små, föreslår jag att ni är hemma varannan helg och delar upp veckorna, så att barnen är utan den andra föräldern högst tre nätter åt gången. Pappa kan ha barnen måndag till onsdag och mamma kan ha barnen onsdag till fredag eller tvärtom. På söndagarna kan ni kanske äta middag allihop.

Fundera på vad ni vill göra tillsammans och vad ni vill göra var för sig enligt principen "hon gör det hon vill, du gör det du vill, och när båda vill göra samma sak samtidigt, så gör ni det tillsammans.

Eftersom ni hade det bra i Barcelona, har du chansen att vinna tillbaka henne. Om du försöker förmå henne att göra som du vill, riskerar du att förlora henne. Om du är förstående och respektfull mot henne, har hon mindre anledning att lämna dig.

Ert viktigaste ansvar är gentemot barnen. Alla barn behöver en trygg uppväxtmiljö.
You are not logged in
Today's date: Mon, 20 Aug 2018 18:51:32 +0200
KOM 2002