Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Narcissistisk svärmor!!
  Re: Narcissistisk svärmor!!
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Narcissistisk svärmor!!

Thread Messages in thread:

reply Re: Narcissistisk svärmor!! , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 10 Dec 2010 12:49
reply Re: Narcissistisk svärmor!! , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 10 Dec 2010 10:47
question Narcissistisk svärmor!! , ****** , 10 Dec 2010 08:54
 156379. To top of pageTop   Next message down
Narcissistisk svärmor!!
From: ******
Date: Fri, 10 Dec 2010 08:54:40 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej.
Jag behöver din hjälp angående narcissism!
Jag tror att min sambos mamma är narcissitisk, nu efter 6 år först började jag leta efter fakta på internet och hon överenstämmer med många punkter.
Jag har länge känt att jag mått dåligt när jag besökt hans föräldrar eller bara helt uttömd, hon stämmer in på energitjuv också.
Det har gått så långt att jag funderade på att medicinera mig mot deprission, men nu inser jag att det är helt galet, det är inte mig det är fel på.
Hon njuter av att kritisera och inväntar reaktion med sina elaka kommentarer, eftersom jag nästan är den enda som står "utanför" familjen är jag den som hon hoppar på mest.
Det är inte andra människor som brukar vara i närheten, klart det händer men väldigt sällan och oftast släktingar.
Så jag vet inte om hon beter sig likadant i andra situationer men det är jag ganska säker på.
Den här familjen har en tendens att skämta bort saker, dem skyller på att det är på skoj, att hon skojjar ju bara, fast det är elaka och inte ett dugg roliga saker hon säger? eller så försvarar man med att hon har vart sjuk och det är så synd om henne.
Hennes beteende kan beskrivas på följande korta punkter: Skall alltid ha uppmärksamhet, utseende, matlagning, idrott allt, svarar man inte direkt så tjatar hon eller kommenterar om en i tredje person, t.ex "hon tycker inte jag är fin..." Kommer med elaka kommentarer, MAKT och kontroll i allt, talar illa om andra människor, fjäskar, ska alltid vara bättre än andra, snyggare, smalare osv, saknar empati men kan "låtsas" som att hon tycker synd om eller sympatiserar med någon om hon ser att det ger henne fördel i något, krånglar Alltid, ska alltid ändra på allting det spelar ingen roll vad det är, det är som att hon njuter av att se andra människor arga och irriterade, ekonomisk och känslomässig utpressning, listan kan göras längre men jag har läst på och jag tror hon tillhör den manipulativa sidan. Och det gör det extra jobbigt!
Saken är att min sambo inte ser detta, jag har pratat med honom om det, skrivit ut papper på bl.a energitjuv och barn till narcissistiska föräldrar, nu är det så att han har och äter fortfarande antidepressiva medel med ganska hög dos, han fungerar inte som människa utan dem, och efter att ha läst allt det här förstår jag ju varför, han är uppvuxen med den här misshandeln varför ser han inte det?!
Jag kan inte sätta han i samma fack för han är inte alls sån, visst vissa saker stämmer ju men han är inte elak och inte empatilös.
Hans far har lite samma tendenser just med makt, ekonomisk och känslomässig utpressning men samtidigt mycket som inte stämmer.
Jag funderar på om hans fars föräldrar var narcissitiska och han har i sin tur blivit "skadad" av det och sökt sig till hans fru då som är i högsta grad något.
Vi har ett barn och ett annat på väg och jag vet inte vad jag ska göra, jag känner mig fastklämd, jag känner att jag inte har energin att fortsätta det här "spelet" med mamman för hon tar alldeles för mycket av mig. Jag hade helst av allt sluppit henne helt och hållet.
Det hade kännts så mycket lättare om min sambo hade sett det jag ser, jag vill inte att dem ska förstöra mina barn också. Jag vill inte att hon ska ha någon kontakt med dem överhuvudtaget men det vet jag ju att jag inte kan kräva.
Min sambo skyller på mig att jag hatar hans mamma osv, dvs lägger skulden på mig.
Att hon är ju så snäll (fjäskar när jag blivit förbannad på henne) hon "köper" en massa saker till vårt barn m.m. Jag blir knäpp snart, det känns som att valet står mellan att lämna hela den familjen helt eller stå ut med det och det gör jag ju inte!
Jag har vart arg, snäll, ignorerat allt, ingenting hjälper mig, jag mår dåligt hur som helst.
På något konstigt sätt lyckas hon komma åt mig fast jag vet allt detta och inte borde ta åt mig, men hon gör mig så arg!
vad ska jag göra??? Jag känner mig helt tom snart....



 156383. To top of pageTop Previous message Previous message Next message down
Re: Narcissistisk svärmor!! (Reply to: 156379 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 10 Dec 2010 10:47:09 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Eftersom du mår så dåligt av att träffa din svärmor, tycker jag att du ska avstå från att följa med på släktkalas och låta din sambo åka dit ensam med barnen. Många elaka svärmödrar är snälla farmödrar. Det är inte alls säkert att dina barn far illa tillsammans med sin farmor och farfar.

Det finns ingen anledning att avstå från din sambo, om du älskar honom, bara för att du ogillar hans mamma. Han är ju van vid henne, och mår kanske inte lika dåligt av henne som du. Ni behöver inte vara överens om allt. Det är alltid något man får stå ut med i en relation.



 156387. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Narcissistisk svärmor!! (Reply to: 156379 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 10 Dec 2010 12:49:53 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Nej, det är verkligen inte en bagatell. Det är mycket svårt att vara tillsammans med narcissistiska personer, som du ju redan vet. Ser du själv några andra alternativ att handskas med den här besvärliga situationen, än att dra dig undan direkt kontakt med din svärmor?




You are not logged in
Today's date: Thu, 18 Apr 2024 14:13:52 +0200
KOM 2002