Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
  Divorce problems
  Frånskild mamma, de gemensamma barnen och mannens nya flickvän

KOM2002 (reply)  Frånskild mamma, de gemensamma barnen och mannens nya flickvän

Frånskild mamma, de gemensamma barnen och mannens nya flickvän (Reply to: 13621 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 13 Sep 2003 14:19:06 +0200
Language: Swedish , English

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Barn mår bra av att ha rätt att ringa sina föräldrar när de själva vill och behöver. Det är en trygghet för dem. Det är din mans nya flickvän som inte mår bra av telefonsamtalen. Hennes första prioritering kommer inte att vara att dina barn ska ha det bra utan att hon själv får en så stark position som möjligt i förhållandet till din f.d. man. Hon kommer att se till sina egna intressen eftersom hon är osäker och hon kan känna sig svartsjuk på både dig och barnen.

Nu kommer en ny fas i er skilsmässa: Maktkampen mellan dig och din f.d. mans nya flickvän och maktkampen mellan henne och barnen om din mans gunst och stöd. Hur den utfaller beror på hur förhållandet är mellan din f.d. man och henne. Den som är starkast kan sätta dagordningen. Om din man är djupt förälskad i henne har han svårare att sätta gränser och kommer att se till hennes behov snarare än till barnens. Kvinnor kan ha effektiva maktmedel gentemot män.

Du är oroad därför att din f.d. mans nya flickvän inte ser saker och ting som du önskar att hon gjorde. Hon kan å andra sidan se dig som ett hot och ett problem. Hon kanske vill ha egna barn. Hon vill kanske inte att dina barn ska få ärva din man på hennes bekostnad. Hon vill helst inte ha dem hos sig utan vill vara ensam med mannen. Hon vill säkert inte alls att du och han ska ha en nära och förtrolig vänskap. Det kommer att vara jobbigt för henne varje gång du och han behöver tala om barnen. Om barnen ringer till honom när de vill, kommer hon att känna att hon när som helst kan bli störd och aldrig får vara ifred med sin älskade. Hon vill vara nummer ett hos honom. Dig och barnen skulle hon trolla bort om hon kunde. Hon har inte valt honom för att få umgås med dina barn. Hon har valt honom trots dina barn.

Vad kan du göra? Du behöver acceptera att maktförhållandena är förändrade och att dina barns väl kanske inte har högsta prioritet längre. I denna nya situation behöver du vara klok och vuxen. Den nya kvinnan skulle kanske känna sig mindre hotad och utanför om du i första hand talade med henne och inte med mannen. Det är säkert ändå hon som står i bakgrunden och regisserar. Då får hon mera kontroll som hon behöver för att känna sig trygg. Vid sådana samtal behöver du vara stödjande och förstående, inte kritisk och anklagande.

Skulle det vara möjligt för din man att ringa till barnen på stunder när den nya kvinnan inte blir störd av telefonsamtalen? Vore det möjligt att barnen ringer dig när hon är upptagen med något annat som att duscha eller shoppa? Kanske blir hon inte lika störd av samtalen om hon inte direkt konfronteras med dem.

Att leva i styvfamilj kan vara plågsamt för alla inblandade och kräver en mognad som inte alla har. Det går inte att lösa problemen bara genom att ta reda på vad som är objektivt bäst för barnen. De kan bara lösas om man ser till alla parters intressen och behov, även din mans nya flickvän. Det kan vara bättre för barnen att hon känner sig trygg. Olösta konflikter med henne kan vara till skada för alla, även barnen.

--How much is 9 + 7 :
Write Reply to Frage an einen Arzt / Psychiater / Sexualtherapeuten / (Verwenden Sie das Formular oben, nicht die Form unten.)

Author or secret name (pseudonym):
Subject:
Language:
Enter the text...  Plain Text  Guess  HTML

plain
Plain text
reply
Reply
happy
Happy
sad
Sad
angry
Angry
question
Question


You are not logged in
Today's date: Tue, 22 Oct 2019 14:03:43 +0200
KOM 2002