Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Min mans bror
  Re: Min mans bror
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Min mans bror

Thread Messages in thread:

reply Re: Min mans bror , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 17 May 2010 04:35
question Min mans bror , ****** , 16 May 2010 16:42
 149160. To top of pageTop   Next message down
Min mans bror
From: ******
Date: Sun, 16 May 2010 16:42:15 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!

Mitt ärende rör min mans bror. Han bor med sin fru och en son på 7år ett par kilometer från oss. Hans fru är filippinska och arbetar mycket, just nu arbetar hon på hemtjänsten. Min mans bror är enmansföretagare och har en byggfirma och arbetar också mycket.

Jag och min man bor med våra två barn, 7 och 8 år. Jag arbetar som lärare och har endel ledigheter som infaller under året, t.ex så har jag ett långt sommarlov. Min man arbetar kontorstider så han är ledig helger.

Min mans bror kommer ofta oanmäld hem till oss på helgen med sonen, och undrar om sonen kan får stanna och leka med kusinerna. För mig känns det som att det är pappan som vill ha honom hos oss så att han själv kan jobba. Ofta går det bra, men detta har pågått under flera års tid och jag har länge tyckt att det börjar kännas som ett problemn för mig. Jag käner mig irriterad. Våra barn hinner inte "fråga" efter honom i och med att han alltid är hos oss. Våra barn har andra kompisar som de gärna leker med, men vips så dyker kusinen upp med sin pappa och ser lite lagomt förlägen ut.

Under förra sommaren frågade min mans bror om vi kunde "ta hand om" kusinen under två veckors tid då han och frun måste jobba och sonen inte ville vara på förskolan då hans förskolekompisar var sommarlediga. Vi gjorde detta. Klockan 7.30 på morgonen under två veckors tid var kusinen på plats fram till 16.30 på eftermiddagarna.

Jag har diskuterat med min man om hur vi ställer oss till frågan, vilken jag bara väntar på ska komma, denna sommar. Jag känner personligen att det är jag som kommer att vara hemma med barnen (min man jobbar). De leker jättebra tillsammans men jag vill inte binda upp oss vid två veckor och jag vill inte behöva bli väckt 7.30 då både jag och barnen gärna sover läng på lediga dagar.

Hur ska jag/vi bemöta detta då det är så känsligt. Oerhört tacksam för råd.
 149184. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Min mans bror (Reply to: 149160 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Mon, 17 May 2010 04:35:28 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Vad kommer hända med barnet, om din familj inte ställer upp? Försök hitta en lösning som passar både dig och kusinen. Det finns tydligen fritidshem, där han kan vara under sommaren. Men det kan vara viktigt för honom att han får ha en fin kontakt med er familj ibland.

Tänk inte antingen eller utan försök hitta en lösning som passar både dig och honom. Goda kontakter med nära släktingar kan betyda mycket för ett barns utveckling.
You are not logged in
Today's date: Sat, 22 Jun 2024 05:58:56 +0200
KOM 2002