Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Ohygienisk!
  Re: Ohygienisk!
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Ohygienisk!

Thread Messages in thread:

reply Re: Ohygienisk! , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 28 Apr 2010 22:28
question Ohygienisk! , ****** , 28 Apr 2010 19:30
 148667. To top of pageTop   Next message down
Ohygienisk!
From: ******
Date: Wed, 28 Apr 2010 19:30:44 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag undrar om det är något fel på min sambo - han är den medst ohygieniska människa jag någonsin har träffat i mitt ganska långa liv (55 år). Jag trodde saker och ting skulle bli bättre, när vi väl bodde tillsammans, men det har det inte! Han duschar ALDRIG om jag inte påtalat att han luktar illa, han borstade ALDRIG tänderna (nu har han fått problem och han genomgår en omfattande behandling med implantat etc), han lämnar matrester under sängen, byter ALDRIG kläder, om jag inte säger till honom. Han gillar att laga mat (och gör det bra), men sedan måste köket saneras - sörja på köksgolvet, alla handtag han tagit i finns det mat på, vasken väller över av sådant han slängt under matlagningens eller brödbakets gång. Han petar ut stora vaxflagor ur öronen med samma verktyg, som han rensar sin pipa med. Det ligger använda piprensare överallt och tobak och matrester i sängen. Han ser ingenting som jag fixar här hemma (men det gör mig mindre - jag gör det för min egen skull!). Han skulle ALDRIG få för sig att greppa dammsugaren eller ge sig på ett smutsigt fönster. Han ser det helt enkelt inte. Det enda han håller rent är snoppen. Han har händer som inte är av denna värld (skitiga, långa någlar). Och hör och häpna - han är sjuksköterska och jobbar inom BUP. Han hanskas med medicin med dess äckliga händer! Allt han tar i blir skitigt och äckligt och jag börjar snart misstänka att det är något som inte står riktigt rätt till. Han är besatt att sex och porr och det har jag ingenting emot (jag gillar också sex, gärna av det lite tuffare slaget), men han runkar ständigt, vilket han förnekar. Jag har många gånger avslöjat honom med lögner, men han lyckas alltid slingra sig ur det hela. Han är ungkarl och har haft 100-tals damer, men nu säger han att han äntligen fått ro.
Min fråga framför alla andra är: varför är min sambo så fruktansvärt äcklig och snuskig?
Anledningen till att jag är tillsammans med honom är att han besitter ett fantastiskt intellekt och allmänbildning och har många goda sidor - men det här tär mer och mer på mig!
Tacksam för svar!
 148672. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Ohygienisk! (Reply to: 148667 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Wed, 28 Apr 2010 22:28:19 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Det kan vara så att din sambo lider av tvångssjukdomen OCD (=obsessive compulsive disorder). Den kan yttra sig på många olika sätt och bland annat så som du beskriver.
You are not logged in
Today's date: Thu, 29 Sep 2022 15:57:57 +0200
KOM 2002