Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Olycklig kärlek?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Olycklig kärlek?

Thread Messages in thread:

reply Re: Olycklig kärlek? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 28 Apr 2010 22:36
question Olycklig kärlek? , ****** , 27 Apr 2010 18:22
 148632. To top of pageTop   Next message down
Olycklig kärlek?
From: ******
Date: Tue, 27 Apr 2010 18:22:27 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!
Jag är en kvinna på 37 år om är olyckligt kär i en man som är 2 år äldre än mig och som jag inte kan släppa. Nu behöver jag råd om huruvida jag ska kontakta honom igen?
Det hela började i januari förra året då han kontaktade mig för att få hjälp med sin hund (jag jobbar med hundar)efter att ha blivit rekommenderad det av sin bror som jag känner sedan flera år tillbaka. Efter första träffen så började vi umgås allt mer. I början tränade vi våra hundar men eftersom blev det allt mer långpromenader med fika i flera timmar. Vi umgicks 2-5 dagar i veckan under hela våren. Det var svårt att inte bli kär. Jag kunde verkligen känna att han uppskattade våra promenader mm men det fanns aldrig några fysiska närmanden. Däremot var vi även i stan och åt middag någon gång och gjorde lite andra saker än att hålla på med hund. Till slut, i mitten av sommaren, så kände jag att jag var tvungen att fråga honmom om det fanns något intresse från hans sida. Jag ringde honom, vi hade ett jättebra samtal trots att han sa att han aldrig tänkt tanken. Han var bara glad åt att ha en bra tjej-kompis. Han ville dock att vi skulle fortsätta umgås vilket vi också gjorde - inga problem. Men efter ett tag så blev den känslomässiga situationen för mig ohållbar så jag frågade honom igen. Fortfarande samma svar; jag tycker om dig jättemycket men något mer blir det inte, hoppas vi ändå vi kan fortsätta umgås.
Då hade jag redan bestämt mig och kände att det kan vi inte för jag satt bara och väntade och kunde inte gå vidare. Så jag mailade honom och bröt kontakten. Efter sommaren sedan kände jag mig mer redo och kontaktade honom igen. Det kändes inte så bra och när jag föreslog att vi skulle ses så lät han tveksam. Så då bestämde jag mig för att gå vidare. Sedan dess har jag aldrig ringt honom eller så. Däremot sms:ade jag när jag avlivade min gamla hund, gratulerade när han fyllde år och skickade julhälsning. Han har inte svarat på något av det. Sedan i julas har jag inte kontaktat honom alls. Vet dock att han är dålig på att svara på sms och mail om det inte är konkreta frågor,det var något vid diskuterade även när vi umgicks. Han föredrar att prata "på riktigt". Det värsta är att jag kan bara inte glömma honom!! Han var så perfekt på alla sätt och vis. Vad gör jag?
Kan man umgås så intensivt som vi gjorde utan att ha några känslor alls? För mig skulle det vara omöjligt så jag har så svårt att förstå.
Han var relativt nyseparerad och hade precis köpt ett nytt hus som han höll på att bygga ut. Tror inte han var redo för nytt förhållande heller. Han är också egenföretagare, mycket driven och jag upplever att han har koll på allt - även sina känslor... Man säger ju ofta att killar/män har svårt att uttrycka sina känslor utan att man får se vad de gör istället och det var ju så. Han var otroligt hjälpsam och gjorde ofta det där lilla extra så att det kändes som att han faktiskt brydde sig.
Så vad gör jag? Ska jag bara låta honom vara eller chansa och kontakta honom igen i rent vänskapligt syfte? Kommer jag att klara att bara ha honom som vän den här gången eller hamnar jag i samma sits igen?
Grubblar på detta varje dag men kommer inte fram till någon lösning. Jag är samtidigt livrädd att ringa honom och riskera att förstöra relationen för all framtid om du förstår. Vill inte verka efterhängsen...
Vore oerhört tacksam för svar för detta tär sönder mig!
Tack på förhand!

 148675. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Olycklig kärlek? (Reply to: 148632 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Wed, 28 Apr 2010 22:36:11 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Jag tycker att du har fått klara besked. Han är inte intresserad av dig som kärlekspartner. Han ville ha dig som vän tidigare, men är nu tveksam. De känns besvärligt för honom att umgås med dig, när han inte kan besvara dina känslor.
You are not logged in
Today's date: Wed, 5 Oct 2022 11:07:37 +0200
KOM 2002