Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  I relation med en depremerad
  Re: I relation med en depremerad
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  I relation med en depremerad

Thread Messages in thread:

reply Re: I relation med en depremerad , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 13 Apr 2010 21:55
question I relation med en depremerad , ****** , 13 Apr 2010 08:27
 148216. To top of pageTop   Next message down
I relation med en depremerad
From: ******
Date: Tue, 13 Apr 2010 08:27:43 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!

Jag har sedan 6 månader tillbaka en relation med en man som lider av depression. Han äter också medicin för det. Det är inte första gången han är sjuk,utan har vid två tillfällen innan också tagit medicin mot det.
Vi har känt varandra i snart två år och jag har vetat om hans sjukdom under nästan hela tiden.
Vi hade en väldigt strulig tid innan vi inledde en "seriös" relation men han har alltid haft lätt att prata med mig om sina besvär. Det var jag som övertalade honom att söka hjälp den här gången och jag fick honom också att pröva gå till en psykolog en gång. Det ogillade han väldig mycket,så just nu äter han bara medicin för sin sjukdom.
Han erkänner själv att han lider av dålig självkänsla och han blir ofta väldigt svartsjuk. Han har lätt för att beskylla mig för saker som inte har inträffat och han "stör" sig väldigt på mina tidigare relationer.
Jag undviker att prata med andra män överhuvudtaget av rädsla för att det ska missuppfattas.
När han blir svartsjuk tar han upp huruvida jag vill ha en sexuell relation med någon annan och inte mina känslor för någon annan. Det känns som att han dömer mig för att vara lösaktig och ser inte till att jag faktiskt har känslor och att det för mig inte bara handlar om sex. Jag försöker att ofta uppmuntra honom genom att säga att han faktiskt är den enda för mig,att jag tycker att han är den vackraste och bästa som finns men det känns inte som att det är tillräckligt.
Vi bor inte tillsammans och periodvis drar han sig lite undan och verkar "tappa" sina känslor för mig,dock är vår sexuella relation inget problem.
Är vi bland vänner är han nästan överdrivet kärleksfull och verkar inte kunna få nog av mig.
Detta beteendet gör mig väldigt osäker och väldigt ledsen. Jag är rädd för att han egentligen inte känner något för mig och jag är rädd för att vårt förhållande ska ta slut.
Jag undrar så om hans känslolöshet som han får emellanåt kan ha med hans depression att göra och kan det ha det så undrar jag hur jag ska reagera och vad jag ska göra vid dessa tillfällen?

Mvh "en förtvivlad flickvän"
 148235. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: I relation med en depremerad (Reply to: 148216 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 13 Apr 2010 21:55:11 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Det är naturligt för män att dra sig undan känslomässigt ibland. Det har inte med mannens sjukdom att göra. Om han kommer tillbaka till dig emellanåt, är det dig han älskar. Du behöver inte känna dig osäker och ledsen, när det gäller hans känslor för dig. Däremot är det svårt att leva med en svartsjuk och deprimerad man. Det är beundransvärt, om du klarar det.
You are not logged in
Today's date: Wed, 5 Oct 2022 12:04:17 +0200
KOM 2002