Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Hur hjälper jag min fästmö ur en begynnande depression?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Hur hjälper jag min fästmö ur en begynnande depression?

Thread Messages in thread:

reply Re: Hur hjälper jag min fästmö ur en begynnande depression? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 24 Mar 2010 08:16
question Hur hjälper jag min fästmö ur en begynnande depression? , ****** , 23 Mar 2010 23:39
 147729. To top of pageTop   Next message down
Hur hjälper jag min fästmö ur en begynnande depression?
From: ******
Date: Tue, 23 Mar 2010 23:39:18 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!

Jag och min fästmö har haft ett långt och kämpigt distansförhållande i över ett och ett halvt år, pga arbetsförhållanden så måste jag flytta till henne för att vi skall kunna flytta ihop och bygga vidare på vårat förhållande - detta drar ut på tiden då jag trots idogt sökande inte hittat något nytt jobb ännu och att jag också har en dotter på fem år sedan tidigare gör situationen ännu värre.

Det har nu gjort att min fästmö tappar hoppet om oss mer och mer samt att hon mår mer och mer dåligt. Hon har för två år sedan i ett tidigare förhållande mått så dåligt att hon utvecklade en depression som hon behandlade med antidepressiva och samtalsterapi, men sedan vi träffades har hon slutat ta antidepressiva medel.

Nu är problemet att jag känner prestationsångest och panikångest över att inte lyckas få ett nytt jobb så att vi kan flytta ihop - dessutom vet jag inte hur jag skall hjälpa henne ur depressionen, hon blir mer och mer negativ till framtiden och vår framtid tillsammans, samtidigt som allt jag säger till henne när jag förklarar att jag är villig att jobba för vår relation får henne att känna sig ännu sämre.

Snälla, ge mig ett råd om hur jag skall prata med henne för att hjälpa henne att se framtiden som vi faktiskt kan skapa tillsammans - jag vill inte att vi skall må dåligt av det här längre.

//J
 147735. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Hur hjälper jag min fästmö ur en begynnande depression? (Reply to: 147729 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Wed, 24 Mar 2010 08:16:12 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
Uppmuntra din fästmö att försöka igen med den behandling mot depression som fungerade förra gången. Har hon möjlighet att flytta till dig?

Det kan vara svårt för vissa kvinnor att ha en man som har barn sedan tidigare. Men din dotter ska inte behöva känna att hon är ett problem. Det är viktigt att relationen med din fästmö inte går ut över ditt barn.
You are not logged in
Today's date: Mon, 2 Oct 2023 12:30:02 +0200
KOM 2002