Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Svartsjuka
  Re: Svartsjuka
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  Svartsjuka

Thread Messages in thread:

reply Re: Svartsjuka , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 13 Mar 2010 15:47
plain Svartsjuka , ****** , 12 Mar 2010 15:19
 147327. To top of pageTop   Next message down
Svartsjuka
From: ******
Date: Fri, 12 Mar 2010 15:19:14 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Hej.

Jag har snart varit tillsammans med en kvinna i 1,5 år. Jag är 32 år och hon är 33. Vi är stabila och sociala personer. I vår relation kramas vi och kelas mycket. Vi ligger ofta nära varandra och tar mycket på varandra. Sex har vi när lusten faller på. Vi tycker väldigt mycket om varandra.

Jag vet att när vi träffades sa jag att det som hänt tidigare spelar ingen roll. Jag vet att hon haft ett 7 år långt förhållande och sedan varit ensam i fem år innan vi började träffas. Nu har jag dock märkt en sak hos mig själv.

Det har vi några tillfällen kommit fram att hon haft korta sexuella förbindelser med män. Detta är ju helt normalt. Alla män och kvinnor har det väl mer eller mindre. Problemet är att jag blir extremt äcklad av tanken. Jag känner mig på gränsen till hatisk mot mannen hon varit med och känner avsky mot min flickvän, något i mig vill bara lämna relationen omedelbart. I och med detta har jag varit väldigt tydlig mot henne och förklarat att jag INTE vill veta vem hon haft någon sexuell förbindelse med innan hon träffade mig. Jag känner att skulle hon haft detta med en man som jag INTE GILLAR skulle det kännas mycket tungt. Att veta att ens blivande fru haft sex men en sådan person får mig nästan att må illa.

Varför är har jag den här känslan? Tilläggas kan att jag levt ensam i större delen av mitt liv. Jag har aldrig haft något ordentligt förhållande innan jag träffade henne. Min självkänsla i rollen som pojkvän är förmodligen ganska skör och osäker vilket skulle kunna vara en orsak. Jag har absolut full tilltro på min flickvän när det gäller hennes trohet mot mig. Hon är jättefin på alla sätt.

Är mitt sätt att reagera ovanligt? Eller är det vanligt? Vad kan du berätta om detta? Kan du ge mig några tips på hur jag kan hantera detta beteende och den här känslan jag har inför tanken på att hon haft sex med andra män som jag kanske känner? Är detta svartsjuka eller är det något annat, typ dåligt självförtroende? Är det något som sitter i reptilhjärnan hos alla män mer eller mindre?

Hoppas på svar då jag inte vill förstöra min relation. Jag inser ju att detta är ett beteende och känsla hos mig själv som jag måste förändra. Jag hoppas kunna få några goda råd och tankar som kan hjälpa mig på vägen.

Vänligen





 147346. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Svartsjuka (Reply to: 147327 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 13 Mar 2010 15:47:31 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Ditt sätt att reagera är vanligt. Jag har ofta träffat på det i min praktik. Det är klokt av dig att inte vilja fråga ut din partner. Många män frågar tvångsmässigt om alla detaljer och blir mer och mer förtvivlade. Problemet går att behandla framgångsrikt med psykoterapi.




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 10:04:18 +0100
KOM 2002