Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Mardrömmar
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Mardrömmar

Thread Messages in thread:

reply Re: Mardrömmar , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 26 Feb 2010 06:36
question Mardrömmar , ****** , 24 Feb 2010 20:53
 146836. To top of pageTop   Next message down
Mardrömmar
From: ******
Date: Wed, 24 Feb 2010 20:53:27 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Mardrömmar som plågar mig och gjort så i många år nu .

Hej , som dom flesta som hör av sig (antar jag) så har jag haft mitt problem under lång tid , vad jag kan minnas så har jag haft mardrömmar sedan slutet på 80-talet , antar att jag haft mardrömmar till och från hela livet men det jag nu syftar på är av speciell karaktär och har fått mig att ge upp tanken på skön avslappnande sömn så till den milda grad att jag till och från våndas för att sova , känner i stundens hetta att jag hellre skulle gå ut i skogen å hänga mig .
Det jag drömmer är samma färg fast blå som jag brukar uttrycka mig , själva drömmen kan vara lite olika dock drömde jag under kanske en 5-10 års period en nästintill identisk dröm annars finns det som jag kan uppfatta det en röd tråd , ganska tydlig men det tog mig många år att få bilden klar , känslan när jag drömt är att jag kan komma ihåg allt i detalj men enbart i känslan och inte i ord , vissa saker går att förklara med ord men det tog som sagt många år att komma dit . Jag kan tänka mig att man inte ens uppfattar mina mardrömmar som annat än en dröm , något besvärlig men ändå inte en mardröm , men tro mig det är en mardröm i känslan och dessutom mycket mer vidrig än vad som först syns .

Jag ska försöka beskriva den dröm jag som jag hade nästintill identisk i många år .

”jag drömmer att jag sover och har en dröm fast ändå inte , i denna icke dröm vaknar jag av att det finns någon/något i mitt hem , väldigt odefinerbart men är ändå en människa . Jag kan inte se personen för det är ändå en person , kan inte se pga att det är mörkt eller oklart ljus , ser heller inget för att jag antagligen är blind men ändå inte , ser siluetter eller skepnader . Jag känner ondska och är rädd men mest förbannad , vill skrika på hjälp men kan inte för på samma sätt som jag är blind är min kropp ur funktion , nästan lam men inte helt . Vet att jag drömmer och försöker vakna men det går inte , kan inte , är fast i drömmen . Fortsätter att vara arg och rädd , försöker att ge mig på mina inkräktare , kan var fler än en , trots min blindhet och orörlighet finns jag ovanför trappen till över våningen och tittar ner mot ytterdörren och ser skepnader , människor , onda , känslan är ARG . Jag försöker att gå till atack men är orörlig , försöker kasta mig handlöst ner för trappen ”

Någonstans där tar drömmen slut och jag vaknar till 99 % med ett ryck och i början vettskrämd men med åren mest uppgiven , förbannad och har känslan av att vilja springa ner för trappen och ”nita” någon , det har faktiskt hänt att jag rasande sprungit för att ta någon . Känslan är att någon är skyldig till något , kanske förhäxad . Ibland kan jag som jag själv uppfattar det väcka min sambo innan drömmen tar slut , med mening för att hon ska väcka mig , jag har någonstans lite känslan av att ha en slags kontroll i kaoset så att säga .
Inte alltid men många gånger uppträder denna/dessa drömmar i början av min sömn , det kan vara så lite som 10-20 minuter sedan jag la mig för att sova , det händer att det är timmar efter att jag somnat men det är mer sällan .
Med åren har drömmen tenderat till att se lite olika ut men alla ”röda trådar” finns med . Jag har under dessa år genomgått olika skeenden i livet , ”skilsmässa” , olika stadier i arbetslivet , levt ensam under flera längre perioder men också i relation och sambo . Rent fysiskt varierat från normal soffpotatis till nästintill renlevnads människa med mycket fysisk aktivitet i form av träning , jag har aldrig haft drog problem , slutade röka/snusa 97 och har sedan 2000 inte nyttjat alkohol alls av fri vilja .
Jag har gjort sömn utredning och konstaterat sömnapné , opererad med förbättring men inte helt ok . Kan inte komma ihåg när jag senast sov en hel natt delvis pga mardrömmar som jag periodvis upplever till 99% och vissa perioder till kanske 10% , och naturligtvis till viss del pga sömnapné .

Jag har för länge sedan tröttnat på detta men känner att jag måste ta tag i problemet innan jag en natt går ut i skogen och hänger mig , vilket jag i stunden upplever som en sund lösning , jag vet inte om ni kan eller vill hjlpa mig att få ordning på detta men ni kanske kan hänvisa mig någonstans där möjligheten till en lösning finns .
Jag vet inte om det är relevant men någonstans finns det i mig en känsla om att andevärldar finns i detta problem , hur vet jag inte men jag har en öppen inställning till andevärldar men inga förmågor eller alls någon önskan om att lära inom området även om jag generellt har intresse , dock finns känslan att en del av detta känns andevärld eller övernaturliga fenomen .

Det skulle vara mycket skönt att kunna påbörja ett arbete för att komma till rätta med detta, om det nu går.

Med vänliga hälsningar

 146868. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Mardrömmar (Reply to: 146836 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 26 Feb 2010 06:36:15 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Du får gärna börja i psykoterapi hos mig. Bor du i Stockholmstrakten?




You are not logged in
Today's date: Fri, 19 Apr 2024 04:38:34 +0200
KOM 2002