Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Integritet/självkänsla
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Integritet/självkänsla

Thread Messages in thread:

reply Re: Integritet/självkänsla , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 15 Aug 2009 19:43
question Integritet/självkänsla , ****** , 15 Aug 2009 01:24
 140526. To top of pageTop   Next message down
Integritet/självkänsla
From: ******
Date: Sat, 15 Aug 2009 01:24:19 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag har fruktansvärda besvär med att inse mitt egenvärde. Till exempel: de ytterst få gånger jag reagerar på en fysisk eller psykisk kränkning så är det för att det är "det jag borde", och för att det finns andra runt omkring som kommer reagera om jag inte säger ifrån. Alltså, jag gör det inte för min egen skull, för min integritets skull. Om någon tafsar på mig så vet jag att jag borde bli arg och kränkt, men jag känner det inte - för jag tycker inte att jag är värd tillräckligt för att reagera. Jag ser alltid andra människor som överordnade. Jag vill inte prata eftersom jag ändå inte kommer säga något som kommer kunna imponera på de jag pratar inför. Jag klarar inte under några omständigheter av att få en annan människa att skämmas, även om personen förtjänar det. Jag hatar att ta plats. Jag kan inte släppa loss i ett sällskap för att jag skäms över mig själv som person. Jag tappar hjärnkapaciteten helt och får inte fram ens en sammanhängande mening om jag känner mig kritiskt analyserad då jag pratar eller utför en handling.
Detta bland MYCKET annat.

Sammanfattningsvis: Jag vill vara stolt över mig själv, inte totalt blockeras i huvudet av rädslan för andras "kritiska/analytiska" blickar. Jag vill KÄNNA (inte bara teoretiskt veta) mitt värde. Jag vill hitta mina personliga gränser och värderingar och känna att de är värda att stå upp för.

Vad kan man aktivt göra för att hitta sin integritet, sin självkänsla och förstå sitt egenvärde? HUR gör man för att lära sig KÄNNA det?

 140540. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Integritet/självkänsla (Reply to: 140526 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 15 Aug 2009 19:43:48 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Det kan ta tid att ändra gamla invanda tankemönster. Hoppas du har möjlighet att börja i psykoterapi. Om du bor i Stockholmstrakten, får du gärna beställa tid hos mig.

Tankarna påverkar känslorna. Man behöver lära sig tänka på ett sätt, som man har nytta och glädje av, istället för att ge gamla destruktiva tankar fritt spelrum.




You are not logged in
Today's date: Thu, 28 Mar 2024 11:19:39 +0100
KOM 2002