Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Anhörig till "sexmissbrukare"
  Re: Anhörig till "sexmissbrukare"
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Anhörig till "sexmissbrukare"

Thread Messages in thread:

reply Re: Anhörig till "sexmissbrukare" , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 11 Aug 2009 03:56
question Anhörig till "sexmissbrukare" , ****** , 05 Aug 2009 09:26
 140348. To top of pageTop   Next message down
Anhörig till "sexmissbrukare"
From: ******
Date: Wed, 5 Aug 2009 09:26:31 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!
Jag träffade en man för ett år sedan. Vi är båda runt 45 år. Han hade redan från början problem med potensen och har haft så av och till sedan många år. (Han genomgick cancerbehandlingar vid 25 års ålder och vid 30 års ålder och efter det har det inte fungerat helt normalt). I början av förhållande försökte vi men misslyckades varje gång. Snart började han undvika sexuell närkontakt, men är ändå mycket fysisk, öm och omtänksam. Nu efter ett år har det framkommit att han ägnat timtal åt att ringa sex-nummer på mobilen, haft konstiga sms-kontakter med kvinnor han fått kontakt med därigenom, med mms och sms. Detta har skett vardagsnätter då vi inte setts. Han har inte kunnat sova, gått upp och hållt på med detta. Det har tydligen gått i perioder. Han har även skickat sms till gamla tjejer, dock inte med sexuellt innehåll. Jag tror trots allt att han verkligen älskar mig, och han vill att vi fortsätter och lovar sluta med detta som han påstår varit en flykt från det riktiga problemet, där han inte vågar närma sig mig. Han är en otroligt fin människa och allt annat fungerar perfekt. Jag tror heller inte att han har träffat ngn annan fysiskt, utan att detta hållt sig till telefonen. Nu till min fråga: Bör han/vi gå i ngn form av terapi för att klara av detta? GÅR det att lita på en man som gjort så här bakom min rygg, jag menar är det ett beteende som kan gå över? Har ni ngt tips på bra vård i Östergötland? Är detta vanligt? Är det otrohet?? Kan man någonsin glömma, det gör så ont och det känns jobbigt förstås.
Jättetacksam för svar!
Hälsningar

 140448. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Anhörig till "sexmissbrukare" (Reply to: 140348 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 11 Aug 2009 03:56:30 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Sexkontakterna stimulerar belöningscentrum i hjärnan och fungerar som en drog. Ta det inte personligt, utan inse att mannen har en missbruksproblematik. Han behöver hjälp av en erfaren psykoterapeut. Eftersom han är en fin människa och allt annat fungerar mellan er, kan du stanna och uppmuntra honom att söka behandling. Det går att befria sig från sexmissbruk, om man arbetar på det.




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 07:58:32 +0100
KOM 2002