Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Datorspel, filmer och om pojksyskon som slåss
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Datorspel, filmer och om pojksyskon som slåss

Thread Messages in thread:

reply Re: Datorspel, filmer och om pojksyskon som slåss , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 02 Aug 2009 06:08
question Datorspel, filmer och om pojksyskon som slåss , ****** , 22 Jul 2009 15:25
 140110. To top of pageTop   Next message down
Datorspel, filmer och om pojksyskon som slåss
From: ******
Date: Wed, 22 Jul 2009 15:25:18 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej,

Vi har 2 pojkar i åldern 5 och 7 år.Sedan de var för små för att se på tv har de bråkat om leksaker och slagit varandra när de bråkar. Deras relation med varandra är mycket kärlek såsom kel, kramar och pussar och att de stundvis kan leka jättefin med varandraoch säga att de älskar varandra. Min fråga är om deras "slåss" anfall är något att oroa sig för för framtida kriminella banor eller om det är vanligt som de håller på. Vi har mycket kärlek i familjen och gör mycket tillsammans med barnen. Eftersom den äldsta pojken har intresse av dator spel (under kontrol, mest på helgen)så kan de sitta tillsammans och spela skjutsplel och krigsspel. Jag har sagt att det inte får vara spel med blod mm. Påverkar det dem mer negativt och att de slåss mer pga av det? Min sambo har också tagit med dem på sin taikwando träning och de tycker det är roligt att öva på lite sparkar och blockeringar framför oss.De har som jag talang för sport. Är det ok eller är de för små? Hur gör man om man vill att de ska utöva någon kampsport eller självförsvar. Ska man undvika det för att de slåss ibland? Vi sätter straffar och regler när de har bråkat eller slagit varandra.De får inte spela data eller titta på tv. Men bråket kan ändå fortsätta en annan dag trots det. Ska man bara låta dem se på bolibompa.De har sedan länge slutat titta på det och kräver mer utmaning. Idag ser dem de flesta barnfilmer såsom cartoon network ,disney och även starwars som är favorit samt spindelmannnen förr.Saken är den att temperament kan ju vara ärfligt och jag är sydländsk och har hett temperament, om det har påverkat dem och att de ändå kan bli bra killar i ungdomen.Vad säger ni som är experter på detta? Jag är lite orolig eftersom det är mest jag i familjen som ifrågasätter. MIn sambo är rätt okunning om barnuppfostran och skulle nog låta dem göra det mesta om jag inte satte stopp.På dagis och skola har de högsta betyg i uppförande, socalt, beetende, empatiförmåga och allt är positivt.TAcksam för ett svar.
MVh

 140279. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Datorspel, filmer och om pojksyskon som slåss (Reply to: 140110 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 2 Aug 2009 06:08:13 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Det är mycket vanligt att syskon bråkar. Både straff och beröm förstärker ett beteende. Därför brukar straff inte hjälpa särskilt bra. Beröm barnen när de har det trevligt tillsammans istället.

Ge dem eget rum och försök umgås med varsitt barn ibland. Hjälp dem att hitta kamrater, så att de inte bara är hänvisade till varandra. Att lära sig kampsport, med regler och ordning, kan hjälpa dem att bli mer disciplinerade.

Så roligt att det går bra för dem på dagis och i skolan. Det tyder på att problemen inte är allvarliga, även om de är ansträngande för dig.




You are not logged in
Today's date: Fri, 19 Apr 2024 15:39:25 +0200
KOM 2002