Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Gränser mellan kompisar och mer än kompisar
  Re: Gränser mellan kompisar och mer än kompisar
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Gränser mellan kompisar och mer än kompisar

Thread Messages in thread:

reply Re: Gränser mellan kompisar och mer än kompisar , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 22 Apr 2009 19:11
question Gränser mellan kompisar och mer än kompisar , ****** , 22 Apr 2009 15:25
 138060. To top of pageTop   Next message down
Gränser mellan kompisar och mer än kompisar
From: ******
Date: Wed, 22 Apr 2009 15:25:54 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej! Min flickvän verkar kunna ha en för mig konstig inställning till sex och intimitet. Hon är lite dålig på att uttrycka sig, så jag vet inte vad som är grodor som hon hasplar ur sig när hon känner sig trängd (vilket hon gör så fort hon blir ifrågasatt) eller om hon verkligen tycker så. Jag ska inte ta upp allt hon sagt, men bl.a. så verkar hon omge sig med killkompisar, där gränserna mellan neutral kompis och nånting mer på något sätt är flytande. Jag tror hon skickar ut signaler som hon inte är medveten om, eller så är hon inte så naiv som hon verkar.

Vi har inte varit tillsammans så länge, men jag känner till två av hennes killkompisar, den ena har hon haft sex med för några år sen och han verkar enligt andra ha blivit sur på sin egen efterfest när hon valde mig, och stämmer det verkar han ha trott att det skulle ha funnits en möjlighet och då undrar jag som sagt hur tydliga dessa gränsdragningar varit.

Den andra har hon kramats, hånglat och sovit tillsammans med flera gånger och från att till en början ha beskrivit honom som en nära vän så har hon senare förklarat att dom inte pratar så mycket och att dom mest springer på varandra. Jag vet också att han försökt ha sex med henne för ungefär ett halvår sen, för jag började nysta i deras relation till varandra genom att fråga henne, då hon berättat om honom, sagt lite underliga saker och väckt svartsjuka hos mig. Svartsjukan blev ett jätteproblem för henne och då förklarade jag mina rädslor och på den vägen så pratade vi om saken och då kom fler underliga saker fram; t.ex. att hon tyckte att hon och jag hade ett problem ifall han inte fick sova i hennes säng om han var i hennes stad och ville bo hos henne. Jag sa att det var okej att han bodde där såklart, men det var också innan jag visste något mer än att dom kramats och sovit sked tillsammans. Men att jag inte tycker att man kramas och sover i samma säng om man har en relation. Då försvarade hon det och sa det där om "vårt" problem.

Senare har jag undrat varför han ska bo just hos henne, om dom knappt pratar, han har ju andra mycket närmre vänner i hennes stad, där han också kommer ifrån. Hon har vidare sagt att killar ju vill ha sex med alla tjejer typ, att han bara ville ha sex då och inte längre och att hon ju inte kan stå till svars för vad killarna tänker och vill. Jag tror inte att hon vill vara otrogen med nån av dessa killar, men för mig känns det inte bra om hon omger sig med killkompisar som vill ligga med henne hela tiden. Och jag skulle bli väldigt sårad om hon skickar ut såna signaler när hon ju har mig. Jag vill att det ska framgå att min tjej är upptagen och inte är intresserad av andra för att hon tycker om mig så mycket. Så förhåller jag mig själv till andra tjejer.

Jag har aldrig varit hård, anklagande, kontrollerande och förbjudande mot henne, jag har bara lugnt förklarat mina känslor, men jag har varit svartsjuk förr och det hon väckt hos mig har kanske bitvis antagit för stora proportioner. Så jag vet inte helt hur mycket som är en överdriven och idealistisk bild av trohet och relationer hos mig och hur mycket som beror på hennes för mig konstiga inställning. Hon tycker inte om att prata om sånt här och hon vill inte förklara saker hon sagt så noga, men för mig så är det viktigt för att jag ska kunna släppa allt det här och bara njuta av det vi har. Det poppar liksom upp såna här tankar i mig sen grodorna hoppat ur henne och det förtar tid från allt det fina vi kan bygga upp.

Nämnas kan också att hon sagt många av dessa saker innan hon gått in helt för att det ska vara hon och jag, jag var mycket snabbare med att tänka att jag vill vara tillsammans med henne. Så hon kan ju kanske delvis ha utgått från hur hon kände då, men samtidigt så tror jag också att våra inställningar kanske skiljer sig åt i alla fall. Så hur ska jag göra, jag förstår att det inte finns några allmängiltiga regler :D för hur man har en relation och att det är jag som sätter mina gränser, men är jag knäpp som tycker detta är konstigt?


/Anonym
 138063. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Gränser mellan kompisar och mer än kompisar (Reply to: 138060 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Wed, 22 Apr 2009 19:11:07 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Du och din flickvän har helt olika uppfattning, om vad som är passande, när man har ett förhållande. De flesta tycker nog som du. Vad skulle din flickvän säga, om du gjorde som hon gör?




You are not logged in
Today's date: Thu, 18 Apr 2024 21:51:21 +0200
KOM 2002