Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Vaginism & tillverkning:-).
  Re: Vaginism & tillverkning:-).
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  Vaginism & tillverkning:-).

Thread Messages in thread:

reply Re: Vaginism & tillverkning:-). , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 15 Apr 2009 03:12
plain Vaginism & tillverkning:-). , 14 Apr 2009 23:52
 137901. To top of pageTop   Next message down
Vaginism & tillverkning:-).
From: ******
Date: Tue, 14 Apr 2009 23:52:06 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Jag har skickat in dessa frågor innan men nu när jag läst mer på websidan och först misslyckades att registera mig som användare så jag skickar in samma frågor igen för jag är inte säker på att mitt meddelande kom fram.

Jag är en kvinna på 27 år som fick diagnos vaginism när jag var 18 år, jag envisades länge med att jag skulle minsan bli fri från mina kramper men jag har under min resa lyckligtvis upptäckt att jag är homosexuell.
Jag är öppen med min läggning sedan ett par år tillbaka och verkligen tillfreds och trygg utan penetrering så därför så har det inte blivit aktuellt för mig med behandling för min vaginism.
Jag har ont ut av vanliga tamponger, det gör ont är riktigt obehagligt för mig att dels föra in och sedan gå med detta föremål inne i mig, jag har oerhört svårt att tänka positivt om penetering.
Vanliga gynundersökningar ställer till det ordentligt för mig, det blir väldigt laddat och jag har hittills inte träffat en gynekolog som respekterat mig trots vetande om min vaginism.
Jag har haft en gynekolog som sagt ordagrant; nej du har ingen vaginism för då hade en gynundersökning varit omöjlig att genomföra! Kan du fatta vilken dåre! En annan förde utan förvarning upp 2 fingrar i slidan på mig när jag hade huvudet vänt emot en barnmorska som jag pratade med och jag praktiskt taget flög upp!
Under 1,5 års tid så åkte jag ut och in på gynmottagning för jag hade cellförändringar, egentligen inte så att de behövdes tas bort men min vaginism blev bara värre och värre och till slut så övervägde gynekologen operation men som tur var så kom det sista provsvaret tillbaka negativt:-).
Jag har även problem med muskelspänningar lite vartstans på övriga delar av kroppen.
Min vaginism har uppstått för att jag har bl a blivit sexuellt utnyttjad och för att jag haft det allmänt tufft i livet, det var lite om mig, min sjukdomsbild och även varför och det för att jag ska kunna få ett så bra svar som möjligt.
Jag är ganska så påläst om området vaginism men det återstår ett par frågor som jag inte har kunnat läsa mig till och som jag är osäker på.
Eftersom slidan drar ihop sig mer eller mindre alternativt helt per automatik/undermedvetet utan att man egentligen kan göra något åt det så undrar jag om det är möjligt att genomföra en vaginal förlossning?
Om det överhuvudtaget är möjligt måste man då genomgå behandling/terapi för sin vaginism för att det ska bli möjligt med vaginal förlossning?
Jag vet ju inte om jag verkligen ens skulle klara av att genomgå en insimintationbehandling om det någon gång skulle bli aktuellt dvs.

MVH
 137904. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Vaginism & tillverkning:-). (Reply to: 137901 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Wed, 15 Apr 2009 03:12:03 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

En kvinna, som hade hade blivit sexuellt utnyttjad av sin styvfar, hade problem liknade dina. Hon blev fri från sina problem genom en kombination av rosenterapi och gestaltterapi. Om du bor i Stockholmstrakten får du gärna beställa tid hos mig. Dina muskelspänningar kan vara ett uttryck för bortträngd smärta och kan därmed vara tillgängliga för den typ av psykoterapi, där du får uppleva din bortträngda smärta.




You are not logged in
Today's date: Thu, 28 Mar 2024 18:03:50 +0100
KOM 2002