Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Hur hantera mannens barn och ex?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Hur hantera mannens barn och ex?

Thread Messages in thread:

reply Re: Hur hantera mannens barn och ex? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 09 Apr 2009 21:57
question Hur hantera mannens barn och ex? , ****** , 09 Apr 2009 12:13
 137768. To top of pageTop   Next message down
Hur hantera mannens barn och ex?
From: ******
Date: Thu, 9 Apr 2009 12:13:10 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej! Jag har själv inga barn, men träffade nyligen en frånskild man med delad vårdnad om en dotter i lågstadieåldern. (Mamman gråter enligt vad dottern berättat för mig, därför att hon vill ha tillbaka pappan/min man.) Jag flyttade in hos honom och i samband med detta skulle dottern börja sova i sitt eget rum. När hon kom på pappabesök sa hon från början att hon inte ville vara kvar där hela tiden. Hon ville hem till sin mamma en viss kväll. Natten före den dagen var hon uppe natten igenom och väckte oss en gång i timmen för att hämta sin pappa. (Hon ser sig och honom som ett par och förstår inte varför jag inte sover själv, i eget rum.) Så på morgonen var jag trött och kanske lite irriterad. Barnet hälsade godmorgon och jag sa att jag inte tyckte att morgonen var god, eftersom jag sovit så dåligt på natten. Jag påpekade också att hon kanske skulle kunna ligga kvar lite i sängen om hon vaknar och titta om hon ser sina kramdjur - för om hon ser dem så förstår hon ju att hon bara drömt - och om det är en mardröm som fått henne att vakna, är det ju då bara att somna om igen. Senare den dagen ställde barnet till en stor scen, hon ringde sin mamma på mobilen, grät, vrålade och krävde att få åka hem till henne. Barnet fick som hon ville och jag tänkte inte mer på saken. Tills mamman ringde och sa till pappan/min man att jag hade skrämt vettet ur dottern genom att skälla ut henne och säga att hon inte får väcka sin pappa när hon vaknar på natten. Pappan/min man skällde i sin tur ut mig för att jag skrämt hans dotter. Därefter fick jag veta att dottern inte vill hälsa på sin pappa eftersom mamman påstår att dottern gråter av skräck för att jag ska finnas där hos pappan när hon kommer på sina pappabesök. Konsekvensen blev att jag flyttade ut och min relation till barnets pappa pågår nu "i smyg". Men jag känner mig sviken och kränkt och förstår inte hur vi ska ta oss vidare. Jag hatar inte barn, men blir om och om igen anklagad för att göra det, eftersom jag skrämt dottern på detta sätt. Hur ser du på detta och vad råder du mig att göra?
 137776. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Hur hantera mannens barn och ex? (Reply to: 137768 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Thu, 9 Apr 2009 22:45:11 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Om det inte fungerar bra mellan dig och mannens dotter, är det bättre att du bara träffar mannen, när hans dotter är hos sin mamma. Acceptera att ett barn behöver nära kontakt med båda sina föräldrar. Flickan kan känna sig övergiven och sviken och behöva extra mycket uppmärksamhet av sin pappa. Att ha en relation, med någon som har barn, är svårt och kräver mognad och generositet.




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 07:58:39 +0100
KOM 2002