Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Opiatberoende-sen abstinens
  Re: Opiatberoende-sen abstinens
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  Opiatberoende-sen abstinens

Thread Messages in thread:

reply Re: Opiatberoende-sen abstinens , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 01 Mar 2009 17:33
plain Opiatberoende-sen abstinens , ****** , 22 Feb 2009 08:23
 136685. To top of pageTop   Next message down
Opiatberoende-sen abstinens
From: ******
Date: Sun, 22 Feb 2009 08:23:15 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Hejsan!
Jag är så tacksam att jag hittade denna sidan. Jag har precis kommit ur ett långvarigt (2.5år) opiatberoende med extremt höga doser (20-22 tabletter á 50mg dagligen) under ca halva tiden.

Fick från början utskrivet för min misstänkta SLE och sedan exkalerade allt till ett gravt beroende. Just nu har jag varit "ren" från opiater i ca en vecka och trodde det skulle kännas som en "skrällseger". Och visst gör det det, men jag har fått höga doser benzodiazepiner för pga extrem rastlöshet, ångest, restless legs, brännande smärtor, uppstressning, depression, sömnsvårigheter, extrema humörsvängningar.. ja, listan kan göras väldigt lång.

Jag vet att jag lider av såkallade "sena abstinens sýmptom" och läkaren kan inte säga något annat än att "stå ut" och jag får vänta mig med att uppleva dessa sena abstinens symptom i flera flear månader. Men just nu vet jag inte ens om jag överlever dagen

Jag har nu varit så rastlös i kroppen att jag inte ens kan göra något. Jag vet att det låter konstigt. En prommenad KAN lätta under prommenaden, men så fort jag kommer hem så är det ett helvete (Ursäkta språket). Jag får diverse mediciner som tex Cataperssan och Mirtazapin också.

Igår blev jag riktigt rädd då jag fick sådant otroligt raseriutbrått pga absolut ingenting. Jag började skaka och tog tag i närmaste vassa föremål och började skära mig på armen. Jag har ALDRIG gjort något sådant liknande förut, jag är en "stabil person" utan några speciella psykiatriska diagnoser, jag är 29 år och läser till psykolog (!) och ÄNDÅ beter jag mig såhär.

Snälla snälla snälla, hjälp mig med vad jag kan göra för att minska dessa hemska abstinenssymptom och hur jag kan göra det FORT. Jär så extremt nära att ta opiater igen och VET att det vore förödande. Snälla, hänvisa mig vidare (gärna till något ställe i Sverige) där jag kunde fo hjälp FORT.

Jag orkar inte mer och sambon står helt maktlös.

Mvh
 136860. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Opiatberoende-sen abstinens (Reply to: 136685 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 1 Mar 2009 17:33:14 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Ta kontakt med Maria pol. i Stockholm. En av mina patienter var intagen där för avgiftning. Det gick bra till slut, men tog tid.




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 10:29:39 +0100
KOM 2002