Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Rädd för att bli sårad
  Re: Rädd för att bli sårad
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Rädd för att bli sårad

Thread Messages in thread:

reply Re: Rädd för att bli sårad , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 25 Dec 2008 10:53
question Rädd för att bli sårad , ****** , 22 Dec 2008 10:40
 134331. To top of pageTop   Next message down
Rädd för att bli sårad
From: ******
Date: Mon, 22 Dec 2008 10:40:56 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej,
jag är 36 år och har flickvän sedan 6 månader tillbaka som är jämgammal med mig. Vi har väldigt kul ihop och allt känns som det går på automatik. Efter ca 3 månaders förhållande, så kände jag att jag tyckte om henne så mycket att jag vågade mig på att säga att jag älskar henne, med resultatet att hon svarade att hon älskade mig med. Allt var frid och fröjd ett tag tills jag märkte att hon enbart svarade att hon älskade mig när jag sade det först. Hon sade aldrig först att hon älskade mig och har aldrig gjort det under dessa 6 månader. Hon har ca 6 gånger sagt att hon tycker om mig under 6 månaders tid... Jag tog upp detta för ca 3 veckor sedan och hon tyckte då att jag hade fel och att hon visst hade sagt att hon tyckte om mig fler gånger och att vi är lite olika och att hon tidigare inte tyckt om någon lika mycket som hon tycker om mig. Efter den gången kände jag att jag hade blottat mig och hoppades på att hon så småningom skulle säga att hon älskade mig. För några dagar sedan, så mådde jag såpass dåligt av detta att jag tog upp det igen och pratade lite mer djup om det och om hon verkligen älskade mig. Svaret blev att hon tyckte det känns som om det fattas något, men att hon inte tyckt om någon lika mycket som hon tycker om mig och inte ville leva utan mig. Jag känner mig jättekluven och vet inte hur jag ska hantera detta. Vi pratar "bäbisspråk" som man gör när man tycker om varandra. Vi kelar ofta och är tillsammans så mycket vi kan på bådas initiativ, men trots detta så får jag en knut i magen som säger att något är fel. Eftersom den känslan ingriper och jag har blivit rejält sårad tidigare där min fd. var otrogen mot mig, så vandrar mina tankar iväg och blir orolig för att hon ska vara otrogen mot mig eftersom hon "känner att det saknas något". Vad kan jag göra? Mina funderingar går runt om jag skall vara kvar i förhållandet efter som jag älskar henne så mycket och då riskera att bli ordentligt sårad och till och med att hon är otrogen mot mig. Trycka undan oron jag känner och intala mig att hon bara har svårt för att uttrycka sina känslor och att det löser sig med tiden, eller ska jag ta mig ur förhållandet och kanske missa min livs största kärlek?

Mvh

 134414. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Rädd för att bli sårad (Reply to: 134331 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Thu, 25 Dec 2008 10:53:02 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Det är naturligt att du är orolig eftersom du har varit med om så tråkiga saker med din förra flickvän. Din knut i magen kan ha att göra med dina tidigare erfarenheter. Fråga din nya flickvän om hon har varit otrogen mot någon pojkvän. Har hon inte det, kommer hon, med stor sannolikhet, inte vara det mot dig heller.

Det finns inga perfekta förhållanden. Det är alltid något som man får stå ut med. Sluta kräva att hon ska säga vissa saker. Var lycklig för att hon tycker om dig och vill leva med dig. Fråga henne vad det är som saknas och försök ge henne det.
You are not logged in
Today's date: Thu, 23 May 2024 21:18:15 +0200
KOM 2002