Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Hur finner jag hjälp
  Re: Hur finner jag hjälp
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  Hur finner jag hjälp

Thread Messages in thread:

reply Re: Hur finner jag hjälp , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 24 Aug 2008 07:56
plain Hur finner jag hjälp , ****** , 23 Aug 2008 21:22
 129087. To top of pageTop   Next message down
Hur finner jag hjälp
From: ******
Date: Sat, 23 Aug 2008 21:22:03 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Hej
Jag tror att man för eller senare kommer till den punkten i sitt liv där man försöker stanna upp, förstå varför saker och ting blev som de blev, varför man själv är som man är och gör som man gör. För somliga kanske detta sker regelbundet under hela livet, men för min del har jag alltid skjutit saker och ting framför mig eller lagt locket på. Ofta har det känts som om man bara rusar på, väntar på att livet ska börja och man då ska ta tag i allt, trots att man faktiskt står mitt i livet. Hur det nu än är känns det som det definitivt är dags för mig att ta tag i mitt liv och för rättsida på saker och ting.

Jag är en 35-årig man, far, make, akademiker samt combi, villa och rubbet. Dock har jag en mycket annorlunda uppväxt som tvångsomhändertagen, barnhem och fosterhem, psykisktsjuk mor, far med alkoholproblem samt föräldralös tidigt. Detta medför naturligtvis att man har sina egenheter, som man är mer eller mindre medveten om. Egentligen har jag haft, i alla fall vad jag själv tror, få problem tills jag själv fick familj och barn. Man brukar ju säga att man upplever sin egen barndom på nytt när man får barn. Det är väl kanske det jag gör och ovanan att vara så nära andra på ett nytt vis, jag är inte riktigt hemma i det ”vanliga” familjelivet. Jag har svårt att hålla humöret i olika situationer och vet inte riktigt hur man ska vara. Kort och gott jag är kass på familjeliv, vilket vi alla lider av. Likaså har jag ett konstigt förhållande till mat då det aldrig fanns mat hemma när jag växte upp. I grund och botten ligger nog att jag inte tagit mig tid att göra upp, eller ens inse att det kan ligga ett problem i min uppväxt och mitt tidigare liv. Det är väl först nu de senaste åren/året jag börjat förstå att min bakgrund inte är direkt normal. Frågan är vart jag vänder mig, jag är ju inte sjuk om man ser det så. Jag skulle vilja ha någon som är kompetent och kan känna förtroende för att prata med, gärna med någon form erfarenhet av liknande fall. Vet ni någon vore jag tacksam.

 129109. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Hur finner jag hjälp (Reply to: 129087 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sun, 24 Aug 2008 07:56:25 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Om du bor i Stockholm, får du gärna kontakta mig. Tel 664 60 92. Annars vänd dig till en psykoterapeut på orten där du bor. Välj någon som du får förtroende för.
You are not logged in
Today's date: Thu, 23 May 2024 05:31:53 +0200
KOM 2002