Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  PMDS
  Re: PMDS
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  PMDS

Thread Messages in thread:

reply Re: PMDS , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 26 Jul 2008 07:33
question PMDS , ****** , 24 Jul 2008 11:40
 126885. To top of pageTop   Next message down
PMDS
From: ******
Date: Thu, 24 Jul 2008 11:40:05 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!

Jag lider av extremt svår irritabilitet, nedstämdhet, aggression, hopplöshet och ångest under veckan innan mens och i ett par, tre dagar in på mensen. Jag har läst om PMS på er sida och är helt övertygad om att man kan ställa diagnosen PMDS på mig. Jag känner att jag desperat behöver få hjälp med det här på något sätt, för det har gått så långt att jag t om har knuffat och slagit min sambo. När jag väl blir arg kan jag liksom inte kontrollera de känslor som tar över min kropp, och skrik och gråt är mer regel än undantag under de här dagarna. Jag känner mig väldigt uppgiven och har dåligt samvete för hur jag beter mig, samtidigt som jag blir arg för att ingen förstår och för att jag inte lyckas ändra mig. Det går också ut över min förmåga att koncentrera mig på mina studier.

Detta började för tre, fyra år sedan och har bara blivit värre med tiden. Det var först i vintras som jag insåg att mina humörsvängningar och livskriser i själva verket hängde samman med mensen.

I övrigt är är jag en aktiv, livsglad och kontemplativ person, och jag skulle vilja beskriva mig själv som viljestark och självinsiktsfull.

Jag har precis flyttat till Uppsala, kan ni snälla hjälpa mig att då kontakt med rätt person/instans? Jag är rädd att jag inte blir tagen på allvar om jag bara går till en sköterska eller allmänläkare på vårdscentralen. Jag är villig att testa nästan vad som helst, även om jag känner mig tveksam till att äta mediciner i allmänhet och helst skulle föredra att få hjälp med livsstil och psykologiska redskap att hantera detta med.

Min fästman skulle egentligen också behöva prata med någon så att han vet hur han ska bete sig mot mig och hantera det när jag mår så här. Han är själv en ganska explosiv och känslomässig person i allmänhet, så de bråk och konfrontationer som uppstår är inte snälla.

mvh, psykiskt utmattad 24-åring
 127048. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: PMDS (Reply to: 126885 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 26 Jul 2008 07:33:24 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Ta kontakt med en gynekolog eller psykiater. Gå gärna i parterapi också, men medicin att ta under några dagar per månad är antagligen mest effektivt.
You are not logged in
Today's date: Thu, 20 Jun 2019 11:54:19 +0200
KOM 2002