Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Mytomani
  Re: Mytomani
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Mytomani

Thread Messages in thread:

reply Re: Mytomani , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 15 Jul 2008 07:33
question Mytomani , ****** , 08 Jul 2008 02:39
 126034. To top of pageTop   Next message down
Mytomani
From: ******
Date: Tue, 8 Jul 2008 02:39:37 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag misstänker att min partner är en mytoman. Vi kallar denhär personen M, vi säger att det är en kille...

Jag träffade M för inte så länge sen ca 1½ år sedan. Jag föll för honom nästan direkt när man såg hans personlighet, så utåtriktad, så rolig att vara med och prata med. Vi blev tillsammans efter någon månad och M började öppna sej för mej. Tydligen hade han varit med om de mest extrema sakerna både positiva och negativa. Och redan från början av våran relation så kände jag att det var något som inte stämde.
Jag trodde jag var paranoid eller hoppades iallafall.
Det kändes som att M ljög om saker och senare fick jag veta av han, eller på nåt annat sätt att vissa av sakerna han sagt var osant. Men han hade alltid en "bra" anledning till varför han ljugit. Det kunde ha varit för att inte svika ett förtroende, för att ja inte va redo för sanningen,typ, eller för att skydda nån. Men allt känns som bullshit. Sen ändrar han historier och annat. Allt går liksom inte ihop.

Tror t o m att han fejkat en person på en chattsida som jag snackat med sen vi blev tillsammans. Trodde redan från början att det var han. Det ska vara en kompis till han som bor utomlands över halva året, och jag har aldrig träffat henne. Det har heller ingen av hans kompisar som oxå snackar me henne på den chattsidan, gjort. Sen när hon var i Sverige, nåra dar, så skulle hon träffa mejj och en kompis till mej, men nånting kom i vägen. Sen så har jag inte sett en enda tydlig bild på henne. Jag konfronterade honom efter att ha hittat grejjer på hans data som tyder på att hon inte finns. Först blev han arg "hur kan jag tro nåt sånt om honom!" typ, sen hade han en anledning till vfr det fanns det jag hitta på hans data. Vilket inte heller var så troligt. Men eftersom han är så bra på att slingra sej ur sånt därt så blir jag helt lost. Han berättade nåt som han bara ska ha berättat för mej, nånting som hänt han. Han sa det för att jag skulle tro honom. Jag tror att jag tror på det han berättade.. men fan kan ju inte vara hundra.

Har pratat med några av hans närmsta vänner och dom säger också att dom vet att han ljuger mycket, att man ska ta det mesta han säger med "en nypa salt"...

Har hittat en hel del disturbing stuff på hans mejl, ja jag har sjunkit så lågt och läst hans mejl... Och jag känner mej helt dum i huvet. Vill ju inte konfrontera han om såna saker, eftersom jag gjort fel. Men kanske borde.

Enligt honom så var hans första partner en mytoman, hon hade ljugt om allt möjligt. Borde jag tro på det?

Men vad tror du, tror du han kan vara en mytoman?? Isåfall vad ska jag göra?? Det är ju inte så att jag tror att allt han säger är lögn, och jag älskar ju honom ändå!! Men jag skulle vilja få honom att sluta ljuga... går det??? Är det någon idé att konfrontera honom? Kanske när han är full? jag vet att det är lågt men, aa...
snälla, är jättetacksam för svar.

MVH "helpless.."
 126321. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Mytomani (Reply to: 126034 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 15 Jul 2008 07:33:23 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Jag tror inte att du kan förmå din pojkvän att sluta ljuga. Han kommer att fortsätta vara den han är, vad du än gör. Vill du ha en ärlig pojkvän, får du försöka hitta honom någon annanstans.




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 00:14:16 +0100
KOM 2002