Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Skiljas eller ej?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Skiljas eller ej?

Thread Messages in thread:

reply Re: Skiljas eller ej? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 15 Jul 2008 01:50
question Skiljas eller ej? , ****** , 15 Jul 2008 01:38
 126309. To top of pageTop   Next message down
Skiljas eller ej?
From: ******
Date: Tue, 15 Jul 2008 01:38:56 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Jag och min man har varit gifta i tio år.Jag är 35 och min man 42 vi bor i ett hus på landet , har inga barn men hundar och hästar. jag älskar honom mer än något men har senaste halvåret mått väldigt dåligt och tvivlat på vårt äktenskap. Min man är svartsjuk och har ett stort kontrollbehov som mest yttrar sig som surhet och tystnad men han kollar även min mobil teleräkningar etc. Han säger ofta att det inte är bra för oss om det är något jag vill göra eller att det tar tid från oss. Men när vi är lediga samtidigt antingen sover han ser på tv el pysslar med något eget projekt. så har det varit i ca 8 år etfer att han drabbades av en utmattnings depression. Vi har inga gemensamma projekt längre. Vårt hus förfaller min man säger att han inte orkar fixa något samtidigt tillåter han inte mig att göra det heller. Vi kan aldrig planera in något i förväg om det inte är absolut nödvändig. Vi kan tex aldrig bestämma att vi ska gå på bio el dyl dagen innan. Jag sköter i stort sett allt i hemmet min man fixar bilarna men jag tvättar städar handlar mat tar hand om djuren hugger ved kliper gräs etc. Min man tycker att jag gör för mycket vill för mycket etc. Nästan alltid om jag varit till stan tex för läkar besök el dyl möts jag av sur misstänksamhet och anklagelser om att jag varit borta för länge då jag kommer hem. Min man är väldigt tystlåten och har minimalt med socialt behov har valt bort egna vänner åker helst inte med när släkten fyller etc.När han är glad och mår bra de få stunder som är är han den underbaraste jag vet. Jag älskar honom över allt men står inte längre ut i den situationen som blivit. Jag vill att vi ska göra saker tillsammans ta hand om vårt hem kunna bestämma något i förväg och genomföra det. Dvs jag saknar gemensamma drömmar mål och projekt. Jag vill också ha möjlighet till ett eget liv utan anklagelser. Jag är mer aktiv och har ett större socialt behov jag vill kuna gå en kurs träffa en kamrat eller gå till tandläkaren utan att bli anklagad. Jag vill få hålla vårt hem rent och fint utan anklagelser. Jag kan inte leva som situationen är och jag vill inte leva utan honom. Tankarna snurrar ständigt jag gråter nästan varje dag känner mig så uppgiven och vilsen.
Vad ska jag göra?? Hoppas på råd.
 126310. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Skiljas eller ej? (Reply to: 126309 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 15 Jul 2008 01:50:18 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Situationen är ohållbar för din del. Kanske kan ni skiljas men fortsätta att träffas, när båda vill. Då får du träffa den man du älskar, men han kan, förhoppningsvis, inte längre kontrollera din tillvaro.




You are not logged in
Today's date: Fri, 19 Apr 2024 01:44:30 +0200
KOM 2002