Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Min 8-åring fick panikattack
  Re: Min 8-åring fick panikattack
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Min 8-åring fick panikattack

Thread Messages in thread:

reply Re: Min 8-åring fick panikattack , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 21 Apr 2008 22:41
question Min 8-åring fick panikattack , ****** , 21 Apr 2008 00:47
 122913. To top of pageTop   Next message down
Min 8-åring fick panikattack
From: ******
Date: Mon, 21 Apr 2008 00:47:13 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hejsan,

Ikväll fick min 8-åriga dotter en panikångestattack så liten hon är!

Vi såg på disney-filmen Happy feet då hon sa att hon inte mådde bra. Jag följde med henne till toan för jag trodde hon skulle kräkas. Väl där satte hon sig iaf ner på toan för att kissa. Ist började hon gråta och ropa "Mamma, mamma!" och jag var hos henne hela tiden. Jag försökte lugna henne och kramade henne och strök henne över ryggen. Jag kände hur hennes hjärta slog jätte, jättehårt och hon skrek rakt ut och hon ropade att hon visste inte vad det var med henne. Hon hade uppspärrade ögon och var livrädd. Hela tiden ropade hon Mamma, mamma och skrek.

Jag sa att vi ringer till pappa som var på väg i bil till ett jobb 30 mil hemifrån. Jag tänkte att han måste vända och komma hem igen för situationen var så hemsk och jag fick ingen kontakt med dottern. Hon fick prata med pappa och lugnade ner sig lite. Innan hade hon också ropat: -Ring läkaren!

Hon frös så jag hämtade hennes pyjamas medan hennes 4 år äldre storebror var hos henne. Nu var hon lugnare och hon fick på sig pyjamas, fick dricka vatten och då sa hon att en liten morotsbit fastnat i halsen men nu var borta. Hon borstade tänderna och sen la vi oss i våran stora säng båda barnen och jag. Med värmedynan på och en Mamma Mu-saga och ett godnattsamtal till pappan så var dottern sig själv igen och somnade rätt snart.

Sonen däremot var orolig och grät och vi pratade länge om det som hänt med lillasyster och andra gladare saker. Till slut somnade han med.

Nu är jag orolig. Var det pga filmen som var lite djup och sorglig som fick igång 8-åriga dotterns tankar på döden och att hon saknade sin pappa...?

Dottern är en känslig själ och hon är mycket mammig. Något sånt här har dock aldrig förut hänt. Det var mycket jobbigt att se all ångest hos min lilla dotter och inte riktigt nå fram och kunna trösta.

Till saken hör att jag inte mår sådär jättebra. Jag är inte deprimerad men jag är ofta nedstämd. Ibland tror jag att jag har dystymi. Jag har gått i terapi för många år sen och när det blir jobbigt i mitt liv så söker jag samtalsterapi. Pga min nedstämdhet gör jag inte så mycket med barnen. Jag ämnar ändra på det nu efter denna händelse som verkligen skrämde mig.

Vad har du för råd till mig?

Tack på förhand!

Orolig mamma
 122970. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Min 8-åring fick panikattack (Reply to: 122913 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Mon, 21 Apr 2008 22:41:19 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

En ångestattack är mycket skrämmande, men egentligen inte så farlig som den verkar. Sitt hos din dotter och låt hennes ångest gå över av sig själv, om det skulle hända igen. Läkare brukar inte behövas.

Det är utmärkt att du försöker ta itu med dina egna problem. Barn blir naturligtvis påverkade, om mamma inte mår bra.
You are not logged in
Today's date: Sat, 30 Sep 2023 06:09:54 +0200
KOM 2002