Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Trotsåldern
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Trotsåldern

Thread Messages in thread:

reply Re: Trotslåldern , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 12 Feb 2008 01:30
question Trotsåldern , ****** , 11 Feb 2008 18:39
 118609. To top of pageTop   Next message down
Trotsåldern
From: ******
Date: Mon, 11 Feb 2008 18:39:38 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej vi har en del svårigheter med min snart 3 åriga dotter. Här är en lista på vad som hon gör. Och vad vi i nuläget gör. Vad kan vi göra bättre, varför gör hon som hon gör och varför lyssnar hon inte. Hon gör systematiskt tvärtom mot vad vi vill.
Felicia skriker i mitt öra så att jag får ont
Åtgärd ta tag i henne och titta henne i ögonen och säga ifrån verbalt.
Felicia avbryter och vrålar när hon blir tillsagd. Flytta henne varsamt och säg ifrån verbalt.
Felicia drar Eliah i håret och försöker skada honom. Hon slutar inte vid verbal tillrättavisning. Åtgärd sitt ner i hennes höjd och håll i henne och säg nej. Trösta Eliah.
Felicia klättrar upp på bordet och vrålar då vi tar ner henne. Hon börjar då slå på taklampan trots att vi säger till. Hon får då gå ner på golvet.
När Eliah skall sitta i knäet sätter hon sig genast där och knuffar bort honom och nyper honom. Verbal tillrättavisning räcker ej, hon får gå ner på golvet, varpå hon vrålar hysteriskt länge.
Hon klättrar upp i fönstren, vi tar ner henne och hon vrålar och börjar klättra och demontera soffan i stället. Vi säger till henne, och tjatar, till ingen nytta.
Hon slår med ett verktyg på bordet så att det blir märken. När vi säger till och förklarar varför så skrattar hon och fortsätter. Vi tjatar då flera gånger. Sedan tar vi bort saken. Hon blir hysterisk och vrålar.
Hon vrålar kanske 15 - 20 minuter efter att vi flyttat på henne. Det händer som förälder att man i bland tappar tålamodet och helt enkelt knuffar bort henne om hon håller på att ta sönder något.
När jag säger nej, så tillrättavisar hon mig och säger nej inte så. Eller nej du får inte. Detta kan gälla att ta bort sugrör från hennes glas då hon tagit 20 stycken trots att vi sagt att hon får ta 2.
 118641. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Trotslåldern (Reply to: 118609 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 12 Feb 2008 01:30:19 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Hon är fortfarande i trotsåldern och har upptäckt sin egen vilja. Den demonstrerar hon, så fort hon kommer åt. Hon utforskar gränserna för vad föräldrarna tål. Hon är svartsjuk på lillebror och har inte den mognad som behövs för att känslomässigt klara av ett småsyskon.

Dela upp barnen mellan er och ägna henne odelad uppmärksamhet ibland. Gör roliga saker tillsammans med henne och låt henne få vara det lilla barn hon är.




You are not logged in
Today's date: Thu, 28 Mar 2024 22:28:02 +0100
KOM 2002