Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Olika viljor om julen
  Re: Olika viljor om julen
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (plain)  Olika viljor om julen

Thread Messages in thread:

reply Re: Olika viljor om julen , ****** , 15 Dec 2007 12:57
reply Re: Olika viljor om julen , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 14 Dec 2007 18:50
plain Olika viljor om julen , ****** , 14 Dec 2007 15:57
 115009. To top of pageTop   Next message down
Olika viljor om julen
From: ******
Date: Fri, 14 Dec 2007 15:57:06 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

plain
Hej. Jag älskar julen och tycker att det är väldigt kul att planera och förbereda julen för familjen. Jag och min man har två barn som är 3 och 6 år gamla och för mig är det roligt att göra det roligt för dem.

Min man däremot tycker inte att det är lika kul med julen. Förra året märkte jag att han blev irriterad, avstängd, likgiltig och SUR några veckor före jul. Då tänkte jag att det hade att göra med ett annat problem som vi hade då.

I år upplever jag att han är likadan igen. Visst, vi har just nu problem med pengar. Jag är heltidsstudent och får inte så mycket pengar. Det är dock ingenting som har förändrats drastiskt just den senaste tiden.

Igår frågade jag om han blir deprimerad av julen. Han sa att han tycker att det är så jobbigt att jag går upp så i julen. Jag frågade varför han inte bara kan vara som vanligt och låta mig ha det roligt med julen. Som han är nu så drar han ner stämningen ganska mycket. Jag blir ledsen och arg och barnen märker det också. Det är nästan så att det är bättre om han inte är med alls. På lucia tänkte jag ta barnen till kyrkan på kvällen och titta på luciakonsert. Jag frågade om han ville följa med men han sa att han tyckte att det var så mycket hela tiden. Jag tänkte att det bara är så SYND att han inte kan tycka att det är ROLIGT att göra sådana saker med mig och barnen. Att han bara ser det som någonting jobbigt.

Tillslut följde han med ändå men då åkte vi till den närmaste kyrkan istället för den lite längre bort där den underbara konserten finns. Det vi fick se var blaha och han var ointresserad. Trist.

Han har inga önskemål om vad barnen ska få i julklapp. Bara att det minsann inte kan bli så mycket i år. Jag blir gråtfärdig när jag tänker på att han aldrig har brunnit för att ge dem någonting fint. Det är jag som ordnar allt och han som klagar på att det kostar.

I år har jag till och med gjort julkorten i smyg därför att jag inte vill att han ska ta ner den saken (som jag tycker är rolig) med sitt ointresse.

Jag ska alltså fixa julstämning för mig och barnen (som gillar julen jättemycket) men så att han inte märker det. Jag är lättpåverkad av honom och han kan få mig helt sänkt med en blick. Jag verkligen känner hur mitt hjärta sjunker alltså. Jag har bara lust att gråta.

Jag älksar honom och han är en underbart fin man men just vid jul och barnens födelsedagar så blir han så SNÅL och flagrant ointresserad och SUR.

I år har jag tidigt köpt ett stort dockskåp till min äldsta dotter som jag håller på att bygga ihop och inreda och tapetsera. Detta får jag göra när han inte är hemma eftersom han blir sur om jag drar mig undan på kvällarna. Vare sig jag sitter vid datorn eller gör någonting annat. Julkorten har jag också gjort då han inte varit hemma och jag har verkligen jobbat med dem i år. Det vet jag att han tycker är dumt - att det är bättre att inte lägga så mycket tid på sånt. Han tycker att jag lägger för mycket krut på allt.

Själv tycker jag inte det. Jag lägger mer krut än andra på vissa saker men mindre krut än andra på andra saker.

Jag är heltidsstuderande (psykologprogrammet ironiskt nog) och han drar nästan hela det ekonomiska lasset och det vill han poängtera nästan varje gång vi argumenterar. Jag går upp först varje morgon, väcker alltid barnen, klär dem, ser till att de äter frukost och ser till att de har med sig det de ska ha med sig. Jag fixar allt som har med skola och dagis att göra och informerar honom om han ska vara med på uppvisningar osv. Han har ingen koll och om jag har informerat honom för tidigt så har han glömt. Han kan inte komma ihåg allt säger han eftersom han jobbar så mycket. Men andra pappor fixar...

Jag hämtar barnen, gör middag, läser för dem 9 av 10 kvällar. Ser till att de tvättar sig, duschar, borstar tänderna, klipper naglarna, allt.

Dessutom så måste jag nu börja jobba eftersom mitt studiestöd är slut (jag har ett år kvar) och skolan är jättekrävande nu. Jag ligger efter med två tentor och känner mig så stressad.

Jag VILL inte göra mindre när det gäller julen. Jag har inte julgardiner och allt sånt men jag vill baka med barnen, göra så att lucia blir stämningsfullt och att julafton blir härlig för dem. Varför vill inte han det?

/K
 115014. To top of pageTop Previous message Previous message Next message down
Re: Olika viljor om julen (Reply to: 115009 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Fri, 14 Dec 2007 18:50:15 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Jag gissar att din man känner sig utkonkurrerad. Han behöver att du uppskattar honom mera och får honom att känna sig viktigare än julen och barnen. Nu får han stå där och titta på, när du har andra intressen och inte ägnar dig åt att vara lycklig med honom. Han får den trista rollen av ett glädjedödande surkart. Kanske längtar han efter en kvinna som åtrår honom och sätter honom i första rummet.



 115050. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Olika viljor om julen (Reply to: 115014 from Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 )
From: ******
Date: Sat, 15 Dec 2007 12:57:47 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply
<P>
Brev från en läsare: Jag tror att att det skulle vara bra om mamman lämnade över mer ansvar av barnen till pappan. Därigenom kommer han att känna sig mer behövd och hon får mer tid till sina studier.
</P>


You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 13:42:23 +0100
KOM 2002