Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  pratar inte? Varför?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  pratar inte? Varför?

Thread Messages in thread:

reply Re: pratar inte? Varför? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 14 Dec 2007 20:59
question pratar inte? Varför? , ****** , 14 Dec 2007 12:00
 115006. To top of pageTop   Next message down
pratar inte? Varför?
From: ******
Date: Fri, 14 Dec 2007 12:00:00 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej,

Jag (25år) bor tillsammans med min sambo (30år) sedan fyra år tillbaka, men tror inte att jag orkar leva med honom längre. Anledningen är att han inte pratar, och det har han egentligen aldrig gjort så länge jag känt honom. Han säger väldigt sällan något om vad han tänker, känner eller planerar. Det enda han möjligtvis kan prata om är vardagliga praktiska saker som ifall vi ska handla mat, betala hyran etc. Han har vänner, men de umgås ofta i grupp och han brukar oftast vara passiv och bara lyssna på dem när de pratar. Han har lätt för att skratta när andra skämtar, och det tror jag uppskattas av många. I övrigt spenderar han nästan all sin fritid framför TV:n, även fast han har sagt när jag frågat, att han inte tycker att Tv är särskilt kul. Han är oftast tyst. Om jag frågar vad han funderar på säger han att han inte tänker alls. Ifall vi bråkar om någonting vägrar han prata eller ens svara på frågor under minst en dag. Han vill aldrig förklara varför han blir arg eller ledsen, och han berättar inte om han har varit med om något roligt. Ett exempel är när han sökte uppehållstillstånd i Sverige för att bo med mig. Vi hade väntat på svar länge. En dag fick jag ett brev hem i posten att han hade fått tillståndet. Då ringde jag upp honom direkt. Tydligen hade han redan vetat om det i tre dagar, och vi hade ju talats vid i telefon dagen innan, men han hade inte nämnt något. Han tycker inte att det var viktigt att berätta, lixom allt annat han är med om. Hans bror (25år) är helt åt andra hållet, pratar och klänger alldeles för mycket och ser inte när människor tycker att han blir påträngande. De är för övrigt 9 syskon i familjen, de andra har jag aldrig träffat eftersom att de bor i ett annat land. Jag skulle inte säga att min sambo är asocial, för han vill ha mycket folk runtomkring sig, men han vill inte prata med dem. Han ställer aldrig frågor eller följdfrågor, och tar inte intiativ till samtal. Ställer någon en fråga till honom svarar han kort tex ja eller Nej (Han svarar inte alltid dock, och ofta med ett mycket segt hummande som om han inte orkade tala). Jag vet att alla människor är olika, tur det, men jag kan verkligen inte förstå hans beteende och det börjar bli väldigt frustrerande. Det vore ju trevligt att kunna utbyta tankar med honom. Alla tänker väl? Är han introvert (han gillar ju att ha mycket folk runt sig dock)? Kan han vara deprimerad? Eller är det bara så att vissa inte pratar, utan anledning?
tack på förhand!

 115019. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: pratar inte? Varför? (Reply to: 115006 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Sat, 15 Dec 2007 04:39:00 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Människor brukar inte ändra sig. Visst kan du byta ut din sambo mot någon annan, men risken finns att du hittar andra saker att irritera dig på hos din nya partner. Om du väljer att behålla din sambo, kanske du kan utbyta tankar med andra människor istället?




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 12:20:00 +0100
KOM 2002