Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Gå vidare eller kämpa?
  Re: Gå vidare eller kämpa?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Gå vidare eller kämpa?

Thread Messages in thread:

reply Re: Gå vidare eller kämpa? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 14 Nov 2007 05:57
reply Re: Gå vidare eller kämpa? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 13 Nov 2007 14:04
question Gå vidare eller kämpa? , ****** , 13 Nov 2007 13:13
 113073. To top of pageTop   Next message down
Gå vidare eller kämpa?
From: ******
Date: Tue, 13 Nov 2007 13:13:51 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!

Jag vet inte vad jag ska göra eller hur jag ska ta mig ur mitt problem. Det är så att jag har haft ett förhållande på nästan 3år med en kvinna som har två barn sen ett tidigare förhållande och vårt problem har varit just barnen och vissa diskussioner kring ena barnets pappa.

Till en början så hade jag inte alls några problem med hennes barn, men efter ca.1år så kände jag att det vart mer och mer påfrestande att leva i denna situation. Framför allt så var det den äldsta sonen som hade problem med skolan. Det var mycket bråk och stök på lektionerna och det var något som han tog med sig hem. Vi försökta att tala om detta med hans pappa men han upplevde inte detta som något problem. Men både lärare och skolledning hade uppfattat det som att han inte mådde bra. Han hade väldigt svårt att kunna sätta sig ner och prata om saker och svor och bråkade om saker varje gång han kom hem. Och jag är inte den som kan ta detta utan krävde att vi gemensamt skulle ”uppfostra” honom både för vår och hans skull.

Men det visade sig att det inte skulle vara det lättaste. Så fort man ställde minsta lilla krav på honom så svarade han med att bli arg och skriva och svära. Och det här pågick under en längre period. Så tillslut så kände jag att det var dags att ge upp och gå vidare. Jag kan tycka att jag har agerat väldigt själviskt och låtit ett ”barn” vinna över vårt förhållande. Men jag visste inte hur länge jag skulle kämpa för något som från början inte var mitt ”problem”.

Så i februari bestämde oss för att gå skilda vägar och försöka att vara vänner. Och det var inte det lättaste eftersom att så stark kärlek som jag kände till denna kvinna har jag aldrig känt tidigare i mina relationer. Så det har varit mycket fram och tillbaka. Och idag så har han lugnat ner sig väldigt mycket, men det har satt väldigt starka spår inom mig. Så jag är rädd för att låta mig känna något igen. Jag älskar henne fortfarande och kan inte släppa henne för att gå vidare. Jag har provat men utan framsteg. Idag när jag och den äldsta sonen träffas så är det på ett helt annat sätt. Och jag vet inte om det är för att jag och hans mamma inte har något förhållande längre och att jag kan gå hem till mig så fort det inte känns bra. Jag kan känna att jag kanske väljer den lättaste vägen och är väldigt självisk. Men jag vet inte något annat sätt att tackla detta problem!

Så hur gör jag för att våga ge mig in i detta förhållande med kvinnan jag älskar igen?
Eller hur gör jag för att gå vidare? Kärleken och attraktionen finns ju där, men jag vågar inte släppa in henne i mitt liv igen för att jag är rädd att det ska bli på samma sätt igen.

Jag är en man som i övriga livet vet hur jag ska tackla mina problem och lever ett bekymmerfritt liv. Jag trivs med mitt arbete och mina vänner. Men eftersom jag har detta relationsproblem så har jag märkt att mitt humör går väldigt upp och ner och jag tillbringar med tid vaken med att vara arg och frustrerad är glad. Vill inte ha det så här länge...

 113076. To top of pageTop Previous message Previous message Next message down
Re: Gå vidare eller kämpa? (Reply to: 113073 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 13 Nov 2007 14:04:07 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Mitt förslag är att ni är särbo. Då kan du ha kvar en kärleksrelation till kvinnan du älskar, men träffa henne när hennes barn är upptagna med sina intressen. Umgås med hennes son när både du och han har lust och hitta på saker som roar er båda. Överlåt uppfostran till föräldrarna, men berätta gärna för pojken vad du tycker är rätt, när han verkar vara intresserad av att lyssna. 113105. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Gå vidare eller kämpa? (Reply to: 113076 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Wed, 14 Nov 2007 05:57:04 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Ni skulle kunna bo nära varandra och träffas ofta. När barnen flyttar hemifrån eller om relationen till dem förbättras, kan ni bo ihop igen.
You are not logged in
Today's date: Tue, 26 Sep 2023 17:55:25 +0200
KOM 2002