Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  Ska jag berätta.....?
  Re: Ska jag berätta.....?
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  Ska jag berätta.....?

Thread Messages in thread:

reply Re: Ska jag berätta.....? , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 06 Nov 2007 17:49
question Ska jag berätta.....? , ****** , 05 Nov 2007 14:19
 112579. To top of pageTop   Next message down
Ska jag berätta.....?
From: ******
Date: Mon, 5 Nov 2007 14:19:05 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!
Jag har en sak som jag vill fråga dig om...

När jag var liten ca 5-6 kanske, jag kommer inte ihåg, blev jag utsatt för sexuella närmanden av min mosters man. Det skedde ett par gånger vad jag kommer ihåg. Han stod bakom mig och gned sig mot mig samtidigt som han hade händerna i mina byxor. Detta skedde hemma hos dom när vi var där och fikade m.m. Det hände även att han sa saker som " Du har så fina bröst" m.m.
Jag är nu 34 år men tänker på detta ganska ofta. Jag har inte berättat detta för så många i mitt liv men jag berättade för min ex sambo då vi var tillsammans men han var inte så himla förstående utan sa att " ja, du får ett halvår på dig att bli bättre". Har gått i terapi hos en barnmorska ett par gånger, under förhållandet med ex sambon, men hon trodde inte att det här hade påverkat mig speciellt utan att problemet var att jag helt enkelt inte älskade min sambo. Nu är jag sambo med en ny man sedan 8 år tillbaka och vi har en son ihop och detta är verkligen mannen jag vill leva mitt liv med. Frågan är om jag ska berätta för honom eller inte? Hur kan jag veta om han förstår mig eller kommer att tänka på detta varje gång vi har sex? Jag vill inte riskera att förlora honom! En annan sak jag har funderat på är varför ingen såg något då detta hände hemma hos min moster? Jag menar dom satt ju i ett anat rum och fikade? Kan man stämma en person efter nästan 30 år? Jag känner att om jag inte säger något så har han ju vunnit på ett sätt, förstår du hur jag menar då?
Våtr sexliv är hyfsat men jag känner att jag vill kunna ge mitt allt till honom. Hoppas att du förstår...
Vad ska jag göra?
 112659. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: Ska jag berätta.....? (Reply to: 112579 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Tue, 6 Nov 2007 17:49:14 +0100
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Jag frågade en jurist, men brottet är preskriberat efter så många år. Jag brukar inte rekommendera par att berätta om sina tidigare sexuella erfarenheter för varandra, efter det ofta leder till problem i den nya relationen. Däremot behöver du tala med en psykoterapeut.




You are not logged in
Today's date: Thu, 28 Mar 2024 16:21:59 +0100
KOM 2002