Home   News   Forums   Log in    Get personal advice    My area     Help    
|
Go to:
Alla forum
  Fråga-experten-området
  Gratis rådgivning via internet om psykologiska problem och relationsproblem
  förvirrad
MER INFO

KATEGORIER

KOM2002 (question)  förvirrad

Thread Messages in thread:

reply Re: förvirrad , Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92 , 04 Oct 2007 08:29
question förvirrad , ****** , 03 Oct 2007 23:11
 110449. To top of pageTop   Next message down
förvirrad
From: ******
Date: Wed, 3 Oct 2007 23:11:57 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

question
Hej!

Jag är en till synes duktig och normal tjej som utåt sett ofta är ganska glad av mig. (brukade vara iallafall) Sedan jag slutade gymnasiet har det mesta dock gått utför. Har haft ätstörnignar i flera månader nu, spytt, hetsätit och svält mig själv. Jag har ganska mycket humörsväningar och ofta en känsla av att det är något fel på mig. Har tvångstankar om massor av olika saker, tror att jag är manisk, har schozofreni eller pedofil. Sedan går jag in på internet och lusläser om olika personlighetsstörningar osv. Jag är ibland fullt övertygad om att det är något fel på mig, och blir livärdd, tänker katastroftänkande och får ångest. Sedan kan jag lugna ned mig och känna att det kanske kan lösa sig ändå..¨

Jag har en väldigt dålig kontakt med min familj just nu, speciellt med min mamma. Sedan ältar jag min barndom, jag minns att min mamma ofta skrämde mig genom att få utbrott på mig, och att hon tex drog mig i håret vid ett tillfälle. När jag försökte förklara på bästa sätt mina problem så fick hon också ett utbrott och tyckte att vi skjulle åka till psykakuten m.m. Kan detta vara en orsak till min rädsla av att det är något fel på mig?

Jag går hos en kurator (har inte berättat om alla dessa rädslor) Men hon säger iallafall gansak ofta att jag är normal osv. Men jag tänker att hon EGENTLIGEN tycker att det är något fel på mig, att hon kanske bara lurar mig, dvs jag har svårt att lita på att hon vill mig väl, det har jag svårt med i huvudtaget (tror jag, jag är aldrig säker på något nu för tiden) Är rädd för att göra andra illa, kränka någon, säga något elakt osv osv. Vilket leder till att jag inte vågar visa det jag känner (ibland vet jag inte vad jag känner heller.. ) Har blivit utsatt för sexuella trakasserier tidigare, plus en annan sexuell händelse som jag inte har någon aning om hur ajg sak se på.

Trasslar in mig i mina tankar så det blir till en enda stor snurr till slut. Mest av allt är jag rädd helat tiden. Jag fattar INGENITNG och är rädd att jag aldirg ska kunna leva normalt och kunna ingå i ett förhållande med någon osv. För det är ju NÅGOT som inte stämmer. Men VAD?

Tacksam för svar!!

/Förvirrad

 110477. To top of pageTop Previous message Previous message  
Re: förvirrad (Reply to: 110449 from ****** )
From: Gunborg Palme - Leg psykolog - Leg psykoterapeut - Telefon 08-664 60 92
Date: Thu, 4 Oct 2007 08:29:25 +0200
Language: Swedish

 


Reply to this message

Reply to all  

reply

Tvångstankar kan vara ett symtom på tvångssjukdomen OCD. Tag kontakt med en psykiater för diagnos och eventuell behandling. SSRI-medicin som man använder mot tvångstankar används även mot bulimia nervosa.




You are not logged in
Today's date: Fri, 29 Mar 2024 08:44:46 +0100
KOM 2002